Biologi
Forskellen på mitose og meiose.
29. april 2006 af
-=Sarah=- (Slettet)
hej, jeg er ved at lave en biologi rapport om mitose. her skal vi også svare på nogen spørgsmål om forskellen på mistose og meiose.
Jeg er virkelig på skidern, for jeg kan ikke svare på dem, så hvis der er en/nogen der vil hjælpe mig, vil det være dejligt. spørgsmålene lyder:
Antal kromosomer i modercelle?
Antal duplikationer inden delingen?
Antal delinger?
Antal Døtreceller efter deling?
Antal kromosomer i hver af døtrecellerne?
Hvert spørgsmål skal man svare på i forhold til mitose og meiose.
På forhånd tak.
Jeg er virkelig på skidern, for jeg kan ikke svare på dem, så hvis der er en/nogen der vil hjælpe mig, vil det være dejligt. spørgsmålene lyder:
Antal kromosomer i modercelle?
Antal duplikationer inden delingen?
Antal delinger?
Antal Døtreceller efter deling?
Antal kromosomer i hver af døtrecellerne?
Hvert spørgsmål skal man svare på i forhold til mitose og meiose.
På forhånd tak.
Svar #1
29. april 2006 af sipsap (Slettet)
hej.
Hvis du nu først tænker på, at
Mitose: celledeling/kernedeling
Meiose:kønscelledeling/reduktionsdeling
Ved mitose vil antallet af kromosomer være det samme både før og efter delingen. cellen deles i to døtreceller, altså sker der er enkelt deling.
ved meiose halveres antallet af kromosomer i dattercellerne. Her deles cellen i fire, ved to delinger.
Måske kan det hjælpe lidt :)
Hvis du nu først tænker på, at
Mitose: celledeling/kernedeling
Meiose:kønscelledeling/reduktionsdeling
Ved mitose vil antallet af kromosomer være det samme både før og efter delingen. cellen deles i to døtreceller, altså sker der er enkelt deling.
ved meiose halveres antallet af kromosomer i dattercellerne. Her deles cellen i fire, ved to delinger.
Måske kan det hjælpe lidt :)
Svar #2
29. april 2006 af -=Sarah=- (Slettet)
Tak det hjalp en smule.. men er stadig lidt forvirret.. :S
Svar #3
29. april 2006 af -=Sarah=- (Slettet)
jeg er kommet så lang til at ha svaret på alle spørgsmål, undtagen det med hvor mange antal duplikationer der er inden deling. jeg ved slet ikke hvad det går ud på..!? :S hjælp..!!
Skriv et svar til: Forskellen på mitose og meiose.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
