Matematik

Hjælp til 2 log-opgaver!!!

29. april 2006 af PeteM_speedy (Slettet)
Har siddet og bakset med 2 opgaver angående log, i jeg ved ikke hvor lang tid nu! Vil blive så glad hvis nogen kunne give mig en hjælpende hånd!

1. log(log(x)) = 0,7
2. (log(x)/3) / (4/log(x))

Please, hjælp!

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2006 af Waterhouse (Slettet)

I den første skal du benytte, at 10^log(x)=x. Eksponentier derfor med 10 to gange.

I den anden, skal du forkorte, eller har du glemt et lighedstegn?

Svar #2
29. april 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Tak.. Vil jeg så prøve!

Arh, ja den anden skulle være: 2. (log(x)/3) = (4/log(x))

Svar #3
29. april 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Okay, har løst den første nu!

Så mangler bare: log(x)/3 = 4/log(x)

Hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2006 af bobbie (Slettet)

gang med 3log(x) på begge sider af lighedstegnet!

Svar #5
29. april 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Så får jeg (ln(x))^2/(ln(10))^2 = 12...
Ved altså ikke hvad jeg skal gøre efter det, for er nået hertil før?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hmm:

log(x)/3 = 4/log(x) <=>
[log(x)*log(x)]/3 = 4 <=>
log(x)*log(x) = 12

Prøv selv herfra.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2006 af Duffy

Under antagelse af at log er 10-tals-logaritmen er:


log(log(x)) = 0,7

log(x) = 10^(0,7)

x = 10^(10^(0,7))


---------------------


log(x)/3 = 4/log(x)

[log(x)*log(x)]/3 = 4

log(x)*log(x) = 12

log(x)^2 = 12

log(x) = sqrt(12) v log(x) = -sqrt(12)

x = 10^(sqrt(12)) v x = 10^(-sqrt(12))



Duffy

Skriv et svar til: Hjælp til 2 log-opgaver!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.