Matematik

koordinatsæt til skæringspunkter mellem linje og cirkel

30. april 2006 af Pusser_kh (Slettet)
C: (x-4)^2 + (y-2)^2 og y=3x+6

heraf fås:
(x-4)^2 + (3x+4)^2= 50 -->
x^2-16x-16+ 9x^2+25x+16=50 -->
10x^2+ 9x= 50.

er dette korrekt? skal en sådan ligning ikke give 0 til sidst.??

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2006 af ibibib (Slettet)

Der mangler et lighedstegn i cirklens ligning.

(x-4)^2 = x²-8x+16.

(3x+4)^2 = 9x²+24x+16.


Ligningen vil give 0 til sidst, når du flytter 50 over på den anden side af lighedstagnet.

Svar #2
30. april 2006 af Pusser_kh (Slettet)

undskyld jeg spørger men hvorfor gør der det??

Jeg har kigget på et eksempel i min mat bog og det er som følger (afskrift fra bogen)

(x-2)^2 + (y+1)^2=9 og y=3x+2

heraf fås.

(x-2)^2 + (3x+3)^2=9
x^2-4x+4+9x^2+18x+9=9
10x^2+14x+4=0
osv.

Jeg kan så ikke forstå hvorfor denne ikke har det lighedstegn du snakker om??

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2006 af ibibib (Slettet)

Det er i den øverste ligning. Du har formentlig glemt " =50 "

Svar #4
30. april 2006 af Pusser_kh (Slettet)

ja det har jeg lige glemt at skrive her.. men prøv at kig i #2 og se den ligning der er alt jo rigtigt den kommer fra min bog... men der er stadig ikke det lighedstegn du snakker om...

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2006 af ibibib (Slettet)

#2 er korrekt.

Men jeg er stadig lidt i tvivt om tallene i din opgave.

Er kuglens ligning
(x-4)² + (y-2)² = 50 ?

Svar #6
30. april 2006 af Pusser_kh (Slettet)

ja cirklens ligning er
(x-4)^2 + (y-2)^2 = 50


lige noget andet: hvordan sætter du "i anden" ind som du gør det??

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2006 af ibibib (Slettet)

(x-4)² + (3x+4)²= 50 <=>
x²-8x+16+9x²+24x+16=50 <=>
10x²+16x-18 = 0.

d=sqrt(976)

x=0,76 v x=-2,36.


(x,y)=(0.76, 8.29) v
(x,y)=(-2.36, -1.09).


Noget andet: ALT+253

Svar #8
30. april 2006 af Pusser_kh (Slettet)

tak... :)

vil du ikke bare være sød at fortælle mig hvad du ganger sammen for at du får 8x og 24x... det kan jeg ikke selv få...

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Prøv at gang de to kvadrerede parenteser, så skal du bare se løjer.

Skriv et svar til: koordinatsæt til skæringspunkter mellem linje og cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.