Matematik
Bestemte integrale
01. maj 2006 af
Jelly (Slettet)
Er der nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig...
På figuren ses grafen for funktionerne f og g. Beregn vha. stamfunktioner arealet af den grå punktmængde, når:
f(x)= 2^x og g(x) = 0,5^x
facitlisten siger = 7,34
Det graf ses på følgende link:
http://peecee.dk/?id=37744
Jeg får det ikke til at passe.
Mit bud er nemlig:
A = S 2^x - 0,5^x <=> S 1,5^x <=> [1.5^x / ln 1,5] fra interval 2 til -2.
jeg får noget med omtrent 4.
hvad har jeg gjort galt
På figuren ses grafen for funktionerne f og g. Beregn vha. stamfunktioner arealet af den grå punktmængde, når:
f(x)= 2^x og g(x) = 0,5^x
facitlisten siger = 7,34
Det graf ses på følgende link:
http://peecee.dk/?id=37744
Jeg får det ikke til at passe.
Mit bud er nemlig:
A = S 2^x - 0,5^x <=> S 1,5^x <=> [1.5^x / ln 1,5] fra interval 2 til -2.
jeg får noget med omtrent 4.
hvad har jeg gjort galt
Svar #1
01. maj 2006 af ibibib (Slettet)
Du kan ikke reducere 2^x-0,5^x til 1,5^x.
Du skal bestemme en stamfunktion til hver af funktionerne.
Du skal bestemme en stamfunktion til hver af funktionerne.
Svar #5
01. maj 2006 af ibibib (Slettet)
Rettelse:
Du skal beregne arealet mellem 0,5^x og y=4 i intervallet -2 til 0.
Derefter arealet mellem 2^x og y=4 i intervallet 0 til 2.
Du skal beregne arealet mellem 0,5^x og y=4 i intervallet -2 til 0.
Derefter arealet mellem 2^x og y=4 i intervallet 0 til 2.
Svar #6
01. maj 2006 af Jelly (Slettet)
så får jeg som følger
2^2 / ln(2) = 5,77
0,5^2 / ln(2) = 0,36
og
2^-2 / ln(2) = 0,36
0,5^-2 / ln(2)= 5,77
Hvad gør man nu?
2^2 / ln(2) = 5,77
0,5^2 / ln(2) = 0,36
og
2^-2 / ln(2) = 0,36
0,5^-2 / ln(2)= 5,77
Hvad gør man nu?
Skriv et svar til: Bestemte integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
