Matematik

vi i lige se!?

02. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)
Hej vil i ikke være så søde og se om jeg har løst ligningen korekt?

2(x-6)=12
2x-12=12
2x-12+12=12+12
2x=24
2x/2=24/2
x=12

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2006 af Neriksen (Slettet)

du kan jo bare indsætte x=12 øverst:

2(12-6)=12
12=12

altså er ligningen løst rigtigt!

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2006 af Neriksen (Slettet)

Ville nok personligt ha divideret med to først:

2(x-6)=12
x-6=6
x=12

men det du har gjort er helt rigtigt!

Svar #3
02. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

tak har haft svært ved at lærer det i starten men det ser ud til jeg har lært på bare en enkelt dag, tusind tak!

Svar #4
02. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Var måske lidt for hurtig :)

nogle der kunne vise mig og evt. forklare mig hvordan man løser ligningen her?:

-(x+3)=10

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Det første du skal gøre er at hæve parantesen. Da den har et minus foran, gøres dette ved at skifte fortegn på begge led inde i parantesen. Altså får vi:

-(x+3)=10
-x-3 = 10

(en hyppig fejl her er, at man kun skifter fortegn på det første led, og glemmer de næste)

Prøv selv herfra, nu burde den ikke være værre end den du lige har løst.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2006 af lany (Slettet)

Husk, at når der står minus foran en parantes betyder det, at parantesen er ganget med -1.

To muligheder:

1) Gang med -1 på begge sider af ligedstegnet, så der står x+3=-10. Fortsæt selv.

2) Gang -1 ind i parantesen, såder står: -x-3=10. Fortsæt selv.

Svar #7
02. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

godt så prøver jeg det! tak! :)

Svar #8
02. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Nu er jeg stødt på et andet stykke som giver mig problemer:

16-x-4=-8

vil i hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2006 af lany (Slettet)

Træk først sammen på tallene. Hvad er 16-4?

Svar #10
02. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

kan jeg få der mere præcist?? Ja det giver da 12, men kan ikke se hvordan det skulle hjælpe mig....

Svar #11
02. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

har lige regnet ud kan det passe at løsningen er følgende?:

16-x-4=-8
16-4-x=-8
12-x=-8
12-12-x=-8-12
x=-20

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. maj 2006 af allan_sim

#11.
Næsten. Når du trækker 12 fra, ender du med ligningen

-x=-20

Du kan så gange med -1 på begge sider for at finde x.

Svar #13
02. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

okay :) er det her så rigtigt?:

4x+8=x-1
4x+8+x=x-1+x
5x+8=-1
5x+8-8=-1-8
5x=-9
5x/5=-9/5
x=-1,8

?????????????????????????????????????????????????????????????? er det rigtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#13

Den går galt fra 2. til 3. linie

4x+8+x=x-1+x

5x+8=-1

I anden linie plusser du med x, og da der allerede står et x på højre side bliver det 2x - 1 i tredje linie, og ikke bare -1.

I stedet skal du trække x fra.

Svar #15
02. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Er ked af at sige det, men det er efter min mening rigtig dårligt formuleret, kan du ikke forklare det lid mere præcist så jeg ligesom lærer af mine fejl?? (det er ikke ondt ment :)

Brugbart svar (0)

Svar #16
02. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#15

Jeg kan da prøve.

Venstresiden er for så vidt korrekt, så den er det ikke nødvendigt at kigge på, derfor kigger vi i det følgende kun på højresiden.

x-1+x som du skriver er lig -1.

Hvis du kigger en gang til på den, så står der x-1+x = x+x-1. Det vil sige, at x'erne ikke går ud med hinanden, men derimod bliver de lagt sammen, således, at x+x = 2x.

Alt i alt får vi

x-1+x = 2x-1

Svar #17
02. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Jeg ved godt at jeg er skide irreterende, men det ville være meget nemmer hvis du bare kunne skrive det hele udregningen ville det ikke??

Brugbart svar (0)

Svar #18
02. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#17

Det kan jeg da godt, det lød bare på dig som om du gerne selv ville finde fejlen, men nuvel:

4x+8=x-1 <=>

4x+8-x = x-1-x

3x+8 = -1

3x+8-8 = -1-8

3x = -9

(3x)/3 = -9/3

x = -3

Svar #19
02. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

ja men jeg har som regel nemmere ved at overskue fejlene nåt jeg ser hele udregninge og tusind tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #20
02. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Det er korrekt, ja.

Skriv et svar til: vi i lige se!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.