Matematik
Funktion
02. maj 2006 af
SaabCabriolet (Slettet)
En funktion f har regneforskrift f(x)=b*x^a, x > 0
Det oplyses, at f(5)=12,5, og at f(x) vokser med 10%, når x vokser med 20%
Beregn tallene a og b.
Beregn f(20), og løs ligningen f(x)=8.
*Jeg håber, at nogen kan hjælpe mig.. men skal man ikke starte med at bruge denne formel for at finde a? a= (log(y2/y1))/(log(x2/x1)) eller?
Det oplyses, at f(5)=12,5, og at f(x) vokser med 10%, når x vokser med 20%
Beregn tallene a og b.
Beregn f(20), og løs ligningen f(x)=8.
*Jeg håber, at nogen kan hjælpe mig.. men skal man ikke starte med at bruge denne formel for at finde a? a= (log(y2/y1))/(log(x2/x1)) eller?
Svar #1
02. maj 2006 af ibibib (Slettet)
Konstruer selv et punkt nummer 2.
5 + 20% = 6
12,5 + 10% = 13,75.
5 + 20% = 6
12,5 + 10% = 13,75.
Svar #3
02. maj 2006 af Draagslag (Slettet)
#2
ibibib har i #1 udarbejdet punktet (6;13,75) for dig, og nu kan du finde a og b ved hjælp af blandt andet formlen du også skriver op i #0.
ibibib har i #1 udarbejdet punktet (6;13,75) for dig, og nu kan du finde a og b ved hjælp af blandt andet formlen du også skriver op i #0.
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
