Matematik
2. gradspolynomier
03. maj 2006 af
CoolassDk (Slettet)
Nogle der kun hjælpe mig.. ville være dejligt..
opg. Graften går igennem punkterne A= (0,1) og B= (-2,1). grafens toppunkt er (-1,3). Bestem tallene a, b og c
opg. Graften går igennem punkterne A= (0,1) og B= (-2,1). grafens toppunkt er (-1,3). Bestem tallene a, b og c
Svar #2
03. maj 2006 af dnadan (Slettet)
Har du ikk et forslag selv?...
Men da A går igennem (0;1) kender du dermed c-værdien...
Dermed kan du nu lave 2 ligninger med 2 ubekendte...
3=a*(-1^2)+(b*-1)+c
1=a*(-2^2)+(b*-2)+c
Men da A går igennem (0;1) kender du dermed c-værdien...
Dermed kan du nu lave 2 ligninger med 2 ubekendte...
3=a*(-1^2)+(b*-1)+c
1=a*(-2^2)+(b*-2)+c
Svar #3
03. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)
Du kan bruge:
b er hvor grafen for andengradspolynomiet skærer 2.-aksen, altså når x=0.
og:
Toppunkt (-b/2a ; -d/4a)
b er hvor grafen for andengradspolynomiet skærer 2.-aksen, altså når x=0.
og:
Toppunkt (-b/2a ; -d/4a)
Svar #5
03. maj 2006 af sigmund (Slettet)
#1.
Var det ikke en idé at anføre en reference til de tre formler, du citerer? Men måske har du udledt dem selv.
Var det ikke en idé at anføre en reference til de tre formler, du citerer? Men måske har du udledt dem selv.
Skriv et svar til: 2. gradspolynomier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
