Matematik

Ligning etc. hjælp

04. maj 2006 af Frejo (Slettet)
Har lidt svært ved disse to, og håbede på jeg kunne få lidt hjælp:

a)

En funktion er givet ved y = 435 * x^2,56
Bestem hvor meget y vokseer, når x vokser med 11%

b) (Ligning)

3(x+1)+4=27-x

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2006 af allan_sim

#0.
Vis hvad du selv har forsøgt dig med, så folk kan hjælpe med udgangspunkt i det.

Svar #2
04. maj 2006 af Frejo (Slettet)

Okay, har godt nok prøvet lidt, men grunden til jeg postede dem her var at jeg havde problemer med dem her to, og ikke lige kunne se hvordan jeg skal regne dem ud, da jeg ikke er så god på netop dette område :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2006 af allan_sim

#2.
Vi kan ikke hjælpe dig på reel vis, hvis du ikke fortæller os, hvor problemerne opstår. Dette kan netop gøres ved at vise, hvordan du "har prøvet lidt".

Tanken er jo ikke, at vi bare løser opgaverne for dig. Det får man som oftest ikke ret meget ud af.

Svar #4
04. maj 2006 af Frejo (Slettet)

3(x+1)+4=27-x

Så skal jeg gange 3 ind i parantesen

Så bliver det:

3x+3+4
3x+3+4=27-x

3x+7=27-x

Så fjerner jeg et x?

Så det bliver

4x+7=27

så fjerner jeg de +7, ved at minusse med 7

4x=20

:4

x=5

Det var hvad jeg lige kom frem til

Svar #5
04. maj 2006 af Frejo (Slettet)

Kan nogen så hjælpe mig med a) ? Forstår den ikke

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2006 af Chimer (Slettet)

Du tager en vilkårlig x-værdi og regner den tilhørerende y-værdi ud. Derefter lægger du 11 % til den x-værdi og regner den nye y-værdi ud. De to y-værdier divideres og ganges med 100.

Dette kan evt gøres to gange, for at kontrolere om man gør det rigtigt

Svar #7
04. maj 2006 af Frejo (Slettet)

Mange tak Chimer:)

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2006 af Duffy

En funktion er givet ved y = 435 * x^2,56
Bestem hvor meget y vokseer, når x vokser med 11%


Sæt først x=1 ind i udtrykket for y og skriv ned hvad du får.

Sæt dernæst x=1.11 ind og skriv det.

dividér derefter det største med mindste tal - og du har det søgte tal.


-------------------

y = 435 * x^2,56


y = 435 * 1^2,56 = 435

y = 435 * 1.11^2,56 = 568,22


568,22 / 435 = 1,3063


y vokser altså med 30,63 % når x vokser med 11%.




Duffy

Skriv et svar til: Ligning etc. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.