Kemi

Udregning af koncentration!

07. maj 2006 af hidden (Slettet)
Hej jeg er stødt på et lille problem.
Det drejer sig om kolorimetrisk titrering, hvor jeg har fået målt "ml HCl anvendt" og "ml NaOH aflæst".
Det er så meningen, at jeg skal beregne koncentrationen for HCl, men det er som, at jeg mangler nogle oplysninger.
Det eneste jeg får opgivet er:
0,10M HCl
0,10M NaOH

Svar #1
07. maj 2006 af hidden (Slettet)

Sorry. Jeg har også problem med et spørgsmål, som jeg skal besvare. Spørgsmålet lyder:

Hvilke indikatorer ville du foreslå til titrering af hhv. saltsyre, svovlsyre og phosphorsyre?

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2006 af Niniel (Slettet)

m=Masse(gram)
n=Stofmængde (mol)
M=Molar masse (g/mol)
V=Rumfang(L)
c=Koncentration (mol/L)

M kan også findes ved at lægge sammen fra et periodisk system.

n=m/M

c=n/V

Så det du mangler er V, ked af at jeg ikke kan hjælpe dig mere end det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm har du ikke et antal mL på NaOH?

Dette skal du nemlig bruge til at bestemme koncentrationen af HCl
Find først stofmængden af NaOH, dette er også lig stofmængden af HCl. Da de reagerer således med hinanden:
NaOH + HCl --> NaCl(aq)+ H2O

Dermed kender du nu stofmængden af saltsyre og du kender volumen... find nu koncentrationen...

Hvis dette ikke er problemet så skriv lige en lidt mere forklarende tekst...

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2006 af dnadan (Slettet)

#2 Man har ingen masse, derfor skal man altså kun bruge formlen n=c*V

Svar #5
07. maj 2006 af hidden (Slettet)

#4 er det så: n=c*V <=> n=0,10M * 20ml

hvor 20ml er "ml Hcl anvendt"

derefter skal man vel:
c= n/V
c= resultat/20ml

Er det her rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm næsten.... husk at lave 20mL om til L, dermed:
n(HCl)=0,10M*0,02L

og derefter er det n(HCl)=n(NaOH)
og beregn nu koncentrationen:)

Svar #7
07. maj 2006 af hidden (Slettet)

ok jeg har fået 0,1 kan det virkelig være så lat?

Skriv et svar til: Udregning af koncentration!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.