Matematik

Gange og dividere i hovedet

08. maj 2006 af Gizzo (Slettet)
hey kom sku lige i tvivl.

hvordan ganger og dividere man i hovedet?

f.eks.

1) 351*43

2) 544:16

håber i vil svare :)

Svar #1
08. maj 2006 af Gizzo (Slettet)

jeg skal til eksamen imorgen, så det ville være kanon hvis i ville skrive.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2006 af Lützen (Slettet)

hvad mener du med at gange og dividere det i hovedet ?
altså kunne lave det på papir ?

Svar #3
08. maj 2006 af Gizzo (Slettet)

ja til f.eks. færdighedsregning :)

Brugbart svar (1)

Svar #4
08. maj 2006 af Lützen (Slettet)

Okay . ved ikke om jeg er så god til at forklare det men nu prøver jeg.
351*43 der skal du gange 3-tallet i 43 og gange det med 1. derefter ganger du 3 med 5. og putter et 0 bag ved resultatet ( af 3*5) (sig til hvis du ikke ved hvorfor der skal et nul bag på)
Viser det lige .

351*43 =
3
150

Derefter skal du :
3*3 , hvor der skal to 0'er bag på, da der er to tal bag 3 i 351 .

Bag efter gør du det samme med 4, men der skal et ekstra 0 bag på , da der er ét tal bag ved det.

Giver sikkert ingen mening ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2006 af Lützen (Slettet)

* Rettelse :

351*43 =
003
150

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2006 af cuni (Slettet)

#4
En indviklet metode :P...

Har en måske nemmere et..
Den er den samme som #4 men med visse ændringer...

43*351
Først ganges 3 med 1 så med 5 og til sidst med 3 og derefter ganges 4 ind dvs.

43*351
1053
1404
=15093

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2006 af cuni (Slettet)

#4
En indviklet metode :P...

Har en måske nemmere et..
Den er den samme som #4 men med visse ændringer...

43*351
Først ganges 3 med 1 så med 5 og til sidst med 3 og derefter ganges 4 ind dvs.

43*351
1053
1404
=15093

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2006 af cuni (Slettet)

Ups kom til at trykke 2 gange

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. maj 2006 af Lützen (Slettet)

så kunne du jo godt finde ud af det? ;P

Svar #10
08. maj 2006 af Gizzo (Slettet)

okay tusind tak :)

og hvad med dividere? :P

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. maj 2006 af Skuli (Slettet)



544:16 først tar du 16 op i 54 = 3
48 så ganger du ind, reducerer
64 så 16 op i 64 = 4

resultat= 34 lidt bøvlet at forklare på computer, men håber du kan se fidusen

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

brug dog papir til færdighedsregningen.

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. maj 2009 af trine_høj (Slettet)

 Så er det jeg slet ikke forstår hvordan Cuni når fra:

43 x 351

1053

1404

Så langt så godt, 

Men hvordan søren kommer han derfra til 15093?


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. januar 2010 af sabinavucinic (Slettet)

hmm forstår jeg heller ikke. er det ikke noget med man skal ligge et 0 tal ind?

og jeg skal til terminsprøve imorgen, hvordan dividere man?(; kan ikke huske!


Skriv et svar til: Gange og dividere i hovedet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.