Matematik
Finde Tangents ligning
09. maj 2006 af
Eagle-Eye (Slettet)
Hvordan finder man tangentens ligning?.. Når X = 2
Vi har en funktion der hedder
f(x)=-3^2.. Differentieret giver den -6x
Men hvad gør man hvis man skal finde tangentens ligning?
Skal vi bruge ekstramaer? el?
Vi har en funktion der hedder
f(x)=-3^2.. Differentieret giver den -6x
Men hvad gør man hvis man skal finde tangentens ligning?
Skal vi bruge ekstramaer? el?
Svar #1
09. maj 2006 af lany (Slettet)
1) Hvad er det differentialkvotienten udtrykker?
2) Du kan finde koordinaterne til det punkt, hvori du skal finde tangenten, idet y=f(2).
3) Tangenten er en linje - hvad er den generelle forskrift for en linje?
Vha. punktet og det, du finder frem til i 1), kan du finde forskriften for tangenten.
2) Du kan finde koordinaterne til det punkt, hvori du skal finde tangenten, idet y=f(2).
3) Tangenten er en linje - hvad er den generelle forskrift for en linje?
Vha. punktet og det, du finder frem til i 1), kan du finde forskriften for tangenten.
Svar #2
09. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)
Okay. Du har vist skrevet forkert.
Gætter på din funktion er f(x)= -3x^2.
Vi skal finde tangentens ligning i punktet x=2.
Vi differentierer f(2).
f'(x): -12
Vi finder funktionsværdien af f(2): -12
Vi sætter vores oplysninger ind i tangentens ligning som er:
y-yo=a(x-x0)
y+12=-12x+24
<=>
y=-12x+12
Gætter på din funktion er f(x)= -3x^2.
Vi skal finde tangentens ligning i punktet x=2.
Vi differentierer f(2).
f'(x): -12
Vi finder funktionsværdien af f(2): -12
Vi sætter vores oplysninger ind i tangentens ligning som er:
y-yo=a(x-x0)
y+12=-12x+24
<=>
y=-12x+12
Skriv et svar til: Finde Tangents ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
