Matematik

Diff. ligning dm

09. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)
Jeg har løst en differentialligningen (1/y)*(-16x) hvor y>0 og x/=0
Har fået løsningskurven til sqrt(-16x^2+1)

Men hvad er så Dm(x)?

har løst uligheden -16x^2+1 > 0 <=>
-16x^2>-1 <=> 16x^2 x^2 < 1/16 <=> x

er det rigtigt? s: for det bliver da en meget lille løsningskurve, når 1/4>x>0 ...

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Eftersom 1/y*(-16x) slet ikke er en differentialligning, men blot et udtryk med x og y, jeg er forvirret.

Svar #2
09. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)

hov undskyld,

dy/dx = (1/y)*(-16x) .. sådan hedder den (:

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Hvis du får integralkurven til at have den opgivne forskrift, så må du også have givet et punkt, som den skal gå igennem. Det er altså ikke muligt at hjælpe, hvis der mangler så mange oplysninger.

Svar #4
09. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)

undskyld, men det var også mere udregningen af Dm, som jeg var i tvivl om, jo. Punktet hed P(0,1).

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Det kræver da også punktet for at jeg kan tjekke, om du har bestemt domænet korrekt!

Jeg får også, at

f(x)
= (-16x²+1)^(1/2)
= ((1+4x)(1-4x))^(1/2)

Dette viser klart, at Dm(f) = ]0, 1/4[, så du har regnet rigtigt.

Skriv et svar til: Diff. ligning dm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.