Matematik

spids vinkel mellem to linier

09. maj 2006 af Stinnie (Slettet)
Hejsa.

Beregn den spidse vinkel mellem de to linier m og n.
m: y=-(5/2)x+14
n: y=-(2/5)x+(7/5)

hvordan gøres det? jeg ved at a=tanv, men kan ikk rigtig komme videre..
Håber på noget hjælp:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Benyt formlen a=tanv med begge linjer.
Hvis du laver en skitse kan du se hvad du derefter skal gøre. Husk at v er vinklen med vandret.

Svar #2
09. maj 2006 af Stinnie (Slettet)

hva hedder det så som udregning:

v= tan(-(5/2)) ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2006 af ibibib (Slettet)

v=tan(-¹)(5/2)
hvor
tan(-¹) afhænger af din lommeregner, men der er ofte 2nd (second)

Svar #4
09. maj 2006 af Stinnie (Slettet)

okay, mange tak
skal jeg bar tage den positive værdi selvom a er negativ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, her er din skitse uundværlig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

v = 90 - 2*inv(tg(2/5))
Vinnlerne, der skal trækkes fra, er ens

Svar #7
09. maj 2006 af Stinnie (Slettet)

mange tak for hjælpen allesammen.. har fundet ud af det :D

Skriv et svar til: spids vinkel mellem to linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.