Matematik

Funk. opgave

12. maj 2006 af viggojensens (Slettet)
f(x)=3-(1/(x+2))
l: y=4x+(5/2)

-Bestem førstekoordinaten til hvert af skæringspunkterne mellem l og grafen for f...

Hvordan gør jeg dette?

Og..
Er det korrekt at monotoniforholdene for f er:
]-oo;0]--[0;1]--[1;oo[ er f stigende...?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Er f(x)=3-1/(x+2)?

Svar #2
12. maj 2006 af viggojensens (Slettet)

ja... og den differentierede:
f(x) = 3-(1/(x+2))
f'(x)=-1/(x+2)^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Sæt udtrykkene lig med hinanden og regn!
Så vidt, jeg kan se (og det er vidt nok), er der tale om en noget hæslig andengradsligning, men den er ikke svær.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Skæring: Løs ligningen
3-1/(x+2) = 4x+5/2.
Start med at gange med x+2, hvilket forudsætter at x>

Da f'(x)=-1/(x+2)^2 > 0 er f voksende i ]-oo;-2[ og i ]-2:oo[.

Svar #5
12. maj 2006 af viggojensens (Slettet)

Ja, men det er det der er problemet... hvordan kommer jeg uden om: 1/(x+2)??

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)

For x<>2 er

3-1/(x+2) = 4x+5/2 <=>
3·(x+2)-1/(x+2)·(x+2) = (4x+5/2)·(x+2) <=>
3x+6 -1 = 4x²+10,5x+5

Svar #7
12. maj 2006 af viggojensens (Slettet)

okay... så får jeg x-værdierne til, 0 og -1,875?

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Ja.

Svar #9
12. maj 2006 af viggojensens (Slettet)

tak.. :)

Skriv et svar til: Funk. opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.