Matematik

hjælp til opgaver uden hjælpemidler - paradoksalt nok :d

12. maj 2006 af hund (Slettet)
d) I et koordinat system er givet fire punkter

A(-1,5)
B(1,4)
C(5,6)
D(3,7)

Undersøg om
Skal jeg her tjekke om vektor AB's og vektor AD's prikprodukt giver nul ?

Gør rede for, at firkant ABCD er et parallelogram ? Er det her tilladt, at tegne, og så forklare derudfra ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2006 af GAE (Slettet)

Den første er rigtig nok, men i den anden kan du også vise at de modstående vinkler er ens eller at siderne er parallelle.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Ja.

Nej, vis at AB=CD.

Svar #3
12. maj 2006 af hund (Slettet)

men se prikprodukterne:

AB = [2 -1]

AD = [2 1]

AB * AD = 4 - 1 = 3

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2006 af Quasar (Slettet)

Vektor AD er forkert men prikproduktet giver alligevel ikke 0, hvorfor vinklen ikke er ret.

Svar #5
12. maj 2006 af hund (Slettet)

du får AD = [4 2] ik ?, men den er jo parallel med [2 1].

Svar #6
12. maj 2006 af hund (Slettet)

men igen, hvis jeg skal gøre rede for senere, at det er et parallelogram kan <BAD jo ikke være ret, vel ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2006 af Quasar (Slettet)

En firkant er også et parallelogram.

Svar #8
12. maj 2006 af hund (Slettet)

ikke nødvendigvis.

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2006 af Quasar (Slettet)

Jo.

Svar #10
12. maj 2006 af hund (Slettet)

du mener vel, at et kvadrat også er et parallelogram, ik ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2006 af Quasar (Slettet)

Lademann: parallelogram
parallelo#gram (græsk): firkant, hvis modstående sider er parallelle. I et parallelogram er modstående sider og vinkler lige store. Specielle former for parallelogrammer er rektangel, kvadrat og rombe.

Svar #12
12. maj 2006 af hund (Slettet)

Ja ! , så er ALLE firkanter jo heller ikke parallelogrammer.
_
| |
|/

er det ikke en firkant ? det er hvert fald ikke et parallelogram

Svar #13
12. maj 2006 af hund (Slettet)

mht. parallelogram opgaven, er det da blot nødvendigt at konstatere, at

AB = CD og AD = BC

?

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. maj 2006 af Quasar (Slettet)

#12: Nej, godt ord igen, medregnede ikke alle de specialtilfælder, men vi kan blive enige om, at en firkant også kan være et parallelogram.

#13: AB = DC

Brugbart svar (0)

Svar #15
12. maj 2006 af Quasar (Slettet)

#14: specialtilfælde.

Svar #16
12. maj 2006 af hund (Slettet)

# 14 Jo, det kan vi godt

hvorfor er det nok med AB = DC ?

Brugbart svar (0)

Svar #17
12. maj 2006 af Quasar (Slettet)

Du skrev AB = CD

Svar #18
12. maj 2006 af hund (Slettet)

ah, min fejl. men takker

Skriv et svar til: hjælp til opgaver uden hjælpemidler - paradoksalt nok :d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.