Matematik
Logisitisk vækst
13. maj 2006 af
Raphson (Slettet)
Når jeg har en logistisk vækst, hvad er a så et udtryk for i dN/dt = a(M-y)y?
Hvis jeg ønsker at finde væksthastigheden når antallet af individer N er N_0, skal jeg så blot indsætte N_0 i dN/dt? (Selvfølgelig på y's plads)
Hvis jeg skal finde antallet af individer N, når væksthastigheden dN/dt er størst, så skal jeg benytte at grafen for en logistisk vækst er symetrisk omkring punktet (ln(c)/(aM);(1/2)M) - og dermed bliver antallet af individer N = (1/2)M?
Hvis jeg ønsker at finde væksthastigheden når antallet af individer N er N_0, skal jeg så blot indsætte N_0 i dN/dt? (Selvfølgelig på y's plads)
Hvis jeg skal finde antallet af individer N, når væksthastigheden dN/dt er størst, så skal jeg benytte at grafen for en logistisk vækst er symetrisk omkring punktet (ln(c)/(aM);(1/2)M) - og dermed bliver antallet af individer N = (1/2)M?
Svar #2
13. maj 2006 af Raphson (Slettet)
Det lyder rigtig godt - mange tak!.
Men hvad er a et udtryk for i en logistisk vækst?
Men hvad er a et udtryk for i en logistisk vækst?
Svar #4
13. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Tjek følgende hjemmeside:
http://mathworld.wolfram.com/LogisticEquation.html
Tjek følgende hjemmeside:
http://mathworld.wolfram.com/LogisticEquation.html
Svar #5
13. maj 2006 af Raphson (Slettet)
Det vil sige, at M er det størte antal af individer som populationen kan nå, mens a er et udtryk for, hvor hurtigt populations vil vokse mod M?
Skriv et svar til: Logisitisk vækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
