Matematik

Hjælp til opgave

15. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)
Er der nogle der evt. kan hjælpe mig med opgave 7 i følgende sæt

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/UD0588.pdf

Jeg aner intet om det emne. Var sygemeldt i perioden. Har prøvet at læse mig lidt frem til det. Lidt svært!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#0

Summen af sandsynlighederne i en sådan sandsynlighedsfordeling skal give 1.

0,2 + p + 0,4 + q = 1

Isoler p.

Derefter skriver du formlen for middelværdien E(x) op, og i stedet for p sætter du udtrykket vi fandt før. Herfeter kan q isoleres, da der nu kun er en ubekendt.

Når q er fundet, findes p ved indsættelse i dit udtryk for p.

Jeg har prøvet at give dig en forklaring i tekst, så du selv kan prøve at regne på det, da det vil være til størst gavn for dig. Håber det er forståeligt.

Svar #2
15. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

Jo tak.. Kigger lige på det. Vil helst heller ikke have svaret. Skal jo til eksamen, og hvem skulle så give mig svaret der :)

Tak for hjælpen. Vil se om jeg kan finde ud af det.

Svar #3
15. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

Jeg gik i stå regnende på middelværdien. Du siger q kan isoleres vha. formlen for middelværdien. Jeg kan ikke se hvordan jeg skal kunne isolere når der står E(X) på den ene side af lighedstegnet. Undskyld jeg er lidt langsomt opfattende

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#3
Jamen du har jo også fået oplyst middelværdien så det indsætter du bare i stedet for E(X).. (din middelværdi er 1,4 - det står over tabellen)

Svar #5
15. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

Jeg har forstået nu! Jeg overså oplysningen E(X) = 1,4

Så er det jo lige til at gå til. Tak!

Svar #6
15. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

#4

Det fandt jeg ud af ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

Vi har E(x) = 1,4

Du har isoleret p = 0,4 - q

Idet du kender middelværdien og hvordan denne findes kan du skrive således:

-2*0,2 + 1(0,4-q) + 2*0,4 + 3q = 1,4

Heri kan du nu isolere q, og så er p nemt fundet.

Svar #8
15. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

#7

Jeps, jeg overså en oplysning. Troede du var supermand, at du bare sådan uden videre kunne gøre det uden den oplysning. Men hvad ved jeg, måske man kan det!

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#8

Jeg er supermand :-)

Svar #10
15. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

#8

Så skal jeg bare kalde på dig, hvis jeg vil reddes til min skriftlige eksamen. En ung hjælpeløs pige kan supermand vel ikke stå imod.

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#10

Du kalder bare, så kommer supermand og redder dig til den skriftlige eksamen, som jeg jo i øvrigt også bør tænke på, da det er på torsdag og fredag.

Svar #12
15. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

#11

Ja, jeg er også først kommet i gang i dag. Men jeg har til gengæld problemer med matematik. Dumt at vælge matematisk linje, når man ikke kan finde ud af det. Dummere at vælge matematik på A allerede fra 2.g. Og endnu dummere så at starte på en naturvidenskabelig uddannelse med det samme. Hehe.. Jeg tror du skal redde mig mange gange1

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#12

Det må vi så bare finde ud af :P

Svar #14
15. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

Super supermand!

Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.