Matematik
procent af eksponentiel udvikling
16. maj 2006 af
AnneKirs (Slettet)
jeg skal bestemme hvor¨meget trykket aftager med i procent, når man forøger højden med 1 km
3 687
4 599
5.01 520
6 450
7.01 387
8.01 331
9.02 283
10.03 242
11 209
tallene til højre er højden i km mens tallene til venstre er trykket i hPa.
er der nogen der kan fortælle mig, hvordan man finder denne procent? hvis der er nogen der ved hvordan man gør det i programmet TI-interactive ville det også være til stor hjælp.
mvh anne
3 687
4 599
5.01 520
6 450
7.01 387
8.01 331
9.02 283
10.03 242
11 209
tallene til højre er højden i km mens tallene til venstre er trykket i hPa.
er der nogen der kan fortælle mig, hvordan man finder denne procent? hvis der er nogen der ved hvordan man gør det i programmet TI-interactive ville det også være til stor hjælp.
mvh anne
Svar #1
16. maj 2006 af dnadan (Slettet)
Lav først en eksponentiel regression(formoder du ved hvordan det gøres i TI)
Herefter kender du nu a-værdien, dette er lige (1+r)
sæt nu sig nu a^1 og trak en fra og gang med 100 så kender du nu procentstigning pr. km.
Herefter kender du nu a-værdien, dette er lige (1+r)
sæt nu sig nu a^1 og trak en fra og gang med 100 så kender du nu procentstigning pr. km.
Svar #2
16. maj 2006 af AnneKirs (Slettet)
Hvis jeg gør det, kommer det tila t således ud:
((0.860925^1)-1)*100 = -13.9075
Kan dette passe ?
((0.860925^1)-1)*100 = -13.9075
Kan dette passe ?
Svar #4
16. maj 2006 af dnadan (Slettet)
hmm undskyld mente selvfølgelig:
1-a *100=13,9075%
havde lige overset at der var tale om en aftagende funktion
1-a *100=13,9075%
havde lige overset at der var tale om en aftagende funktion
Skriv et svar til: procent af eksponentiel udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
