Matematik

opgave

16. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)
funktionen er af typen f(x)=b*x^a

Får oplyst

f(1)=5

f(2x)=8*f(x)

Hvordan får jeg bestemt a og b?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2006 af Riemann

ved f(1) gælder følgende:

f(1)=b*1^a=b

Herudfra kan du bestemme b.

For en potens-udvikling (som der her er tale om) gælder desuden:

f(q*x)=q^a *f(x)

Herudfra kan du bestemme a idet du ved, at f(2x)=8*f(x)

Svar #2
16. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

Jeg forstår ikke hvor du har det første fra

f(1)=b*1^a=b

Svar #3
16. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

Jo kan godt se det nu

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2006 af Riemann

#2
Betragt en funktion af typen, f(x)=b*x^a.

Hvis du indsætter x=1 fås:

f(1)=b*1^a=b

da 1^a=1

Svar #5
16. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

Jeg er lidt for hurtig med at sige, at jeg ikke forstår det, kan jeg se.

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Prøv at søg i forummet. Der har været en opgave magen til (hvis det da ikke er den samme).

Svar #7
16. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

#6

Det er der vel ikke grund til nu, hvor jeg har fået svar på det. Så hvis du hentyder til, at jeg spørger ubegrundet, så svarer du også ubegrundet.

Svar #8
16. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

#5

Ups, der gik jeg vist lidt meget amok. PMS blandet med alt for meget matematiklæsning???

Sorry du!

Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.