Matematik
Log uden hjælpemidler
16. maj 2006 af
Nowa (Slettet)
Okay, en opgave uden hjælpemidler.
Hvordan finder jeg ud af hvad a er, når: 8=2^a ?? (ved godt at eksemplet er forholdsvis simpelt, men det er mere princippet i det, jeg vil frem til)
Hvis det nu var med hjælpemidler kunne jeg jo bare sige log(8)/log(2)= 3
Men hvis jeg ikke må bruge log...?? - hva så...?
Hvordan finder jeg ud af hvad a er, når: 8=2^a ?? (ved godt at eksemplet er forholdsvis simpelt, men det er mere princippet i det, jeg vil frem til)
Hvis det nu var med hjælpemidler kunne jeg jo bare sige log(8)/log(2)= 3
Men hvis jeg ikke må bruge log...?? - hva så...?
Svar #1
16. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Så skal vi være god til at regne med binært (hvis det er noget med potenser af 2), og ellers bliver det ikke sværere end at du kan regne det i hovedet.
Svar #3
16. maj 2006 af km55 (Slettet)
Du kan vel godt bruge log..
Altså:
log(8)=log(2^a)
log(8)=a*log(2)
Her udnytter du at 8=2^3 dvs.
3*log(2)=a*log(2)
Her kan det læses at a=3
Altså:
log(8)=log(2^a)
log(8)=a*log(2)
Her udnytter du at 8=2^3 dvs.
3*log(2)=a*log(2)
Her kan det læses at a=3
Skriv et svar til: Log uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
