Matematik
Tangentplan til kugle
16. maj 2006 af
Sampairo (Slettet)
I et koordinatsystem i rummet er en kugle K og planen alfa bestemt ved:
K:x^2+y^2+z^2-2x+4y-6z-22=o
alfa:3x+4z+15=0
jeg har regnet mig frem til at kuglens centrum er (1,-2,3) og radius er 6.
1)gør rede for, at alfa er tangentplan til kuglen.
Hvordan gør jeg dette?
K:x^2+y^2+z^2-2x+4y-6z-22=o
alfa:3x+4z+15=0
jeg har regnet mig frem til at kuglens centrum er (1,-2,3) og radius er 6.
1)gør rede for, at alfa er tangentplan til kuglen.
Hvordan gør jeg dette?
Svar #2
16. maj 2006 af Stina05 (Slettet)
Der skal gælde at dist(c, alfa) = r for at alfa er tangentplan.
Svar #5
16. maj 2006 af Sampairo (Slettet)
jo...det er helt perfekt. Jeg troede at jeg havde overset blot overset et eller andet i mine beregninger, så de overhovedet ikke stemte overens med radius. men nu er det ordnet.
mange tak for jeres hjælp.
mange tak for jeres hjælp.
Skriv et svar til: Tangentplan til kugle
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
