Matematik

Lidt matematik

17. maj 2006 af Mads123 (Slettet)
Har brug for hjælp til denne.

Opgave 5:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/MED0583SF.pdf

Løsning af ligningen f(x)=0:

Da det er på standardforsøg bruger jeg bare computer og finder x=-2. Men i de kommentarer jeg får tilbage fra læreren står der "er hele løsningsmængden bestemt?"
Hvad menes der med det? og hvordan skal jeg så rigtig løse den?

I den samme opgave kan jeg ikke finde ud af den sidste delopgave? Hvad præcis skal man?

Desuden henviser jeg også til
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=212937
Hvis nogle kan hjælpe med det jeg spørger om der.

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2006 af Deschain (Slettet)

Hmm jeg får også kun x=-2 så ved ikke helt hvad din lærer mener..

I den sidste delopgave skal du kigge på diskriminanten i din 2.gradsligning:

d>0 => 2 løsninger
d=0 => 1 løsning
d 0 løsninger

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2006 af samt12 (Slettet)

Havde opgaven til årsprøve.

Jeg fandt også x=-2 og har fået fuld point for hele opgaven, så kan heller ikke lige umiddelbart svare på, hvad din lærer mener.

Mht. den sidste delopgave så er der 2 løsninger til ligningen f(x)=k hvis k ligger i et af intervallerne:
]-uendeligt, 0[ eller ]2,uendeligt[
Der er netop én løsning hvis k=0 eller k=2.
Der er ingen løsning hvis k ligger i intervallet:
]0,2[

-det indses ved at betragte grafen for f, og så skal der bare argumenteres.

Svar #3
17. maj 2006 af Mads123 (Slettet)

Tak for svarene.

Tror min lærer vil have en begrundelse istedet for bare svaret.

#1. "2.ligningen" går jeg udfra det er det under kvadratroden?

#2 kan dog ikke lige se hvorfor 0 og 2 ikke er med i dine intervaller, hvor k kan ligge i 2 intervaller.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#3
""2.ligningen" går jeg udfra det er det under kvadratroden"
Jeg forstå ikke helt hvad du mener.

Jeg snakker om denne 2.gradsligning:
(1/4)x+1+(1/x)=0 <=>
(1/4)x²+x+1=0
(Jeg har ganget igennem med x hvis du skulle være i tvivl)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#4
Hov nej det er noget vrøvl

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2006 af samt12 (Slettet)

#3: 0 og 2 er ikke med i intervallerne, da der netop kun er én løsning hvis k=0 eller k=2

i intervallerne:
]-uendeligt, 0[ og ]2,uendeligt[
er der to løsninger.

Skriv et svar til: Lidt matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.