Matematik
Mat-opgave - uden hjælpemidler
18. maj 2006 af
Anna18 (Slettet)
Hej hej
Jeg er lige ved at forberede til skriftlig eksamen i matematik uden hjælpemidler.
Er der nogen der kan hjælpe mig med opg. 8 i opgavesættet som kan findes på denne adresse:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-4.pdf
Mvh. Anna
Jeg er lige ved at forberede til skriftlig eksamen i matematik uden hjælpemidler.
Er der nogen der kan hjælpe mig med opg. 8 i opgavesættet som kan findes på denne adresse:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-4.pdf
Mvh. Anna
Svar #1
18. maj 2006 af sigmund (Slettet)
Du skal bruge det, du ved om stamfunktioner og arealer. Tænk på udtrykket
S(a til b) f(x)dx = F(b) - F(a), hvor F er en stamfunktion til f. Husk, at integralet skifter fortegn når punktmængden ligger under 1. aksen.
S(a til b) f(x)dx = F(b) - F(a), hvor F er en stamfunktion til f. Husk, at integralet skifter fortegn når punktmængden ligger under 1. aksen.
Svar #2
18. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
F(4) - F(0) = 2
F(4) + 2 = 2
F(4) = 0
F(8) - F(4) = 6
F(8) - 0 = 6
F(8) = 6
Pointen er selvfølgelig, at arealerne er lig med forskellen mellem stamfunktionernes værdier i intervalgrænserne.
En meget nem opgave, når man lige kan se det.
F(4) + 2 = 2
F(4) = 0
F(8) - F(4) = 6
F(8) - 0 = 6
F(8) = 6
Pointen er selvfølgelig, at arealerne er lig med forskellen mellem stamfunktionernes værdier i intervalgrænserne.
En meget nem opgave, når man lige kan se det.
Svar #3
18. maj 2006 af sigmund (Slettet)
#2,
Du overser, at en af punktmængderne ligger under 1. aksen.
Du overser, at en af punktmængderne ligger under 1. aksen.
Skriv et svar til: Mat-opgave - uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
