Matematik

Funktion

19. maj 2006 af onsunshine (Slettet)
Nogen der lige kan hjælpe med følgende opgavesæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/nat2003-17-1.pdf

Opgave 3.
Det ligner da en lineær funktion... men hvad mener de medat bestemme kordinatsættet? Hvor mange skal der være ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2006 af vag (Slettet)

Grafen for funktionen er linæer, da det er et 1.grads-polynomium. Dermed er der én skæring med førsteaksen.

Andet spørgsmål er jo bare at sætte ind i formlen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2006 af vag (Slettet)

Hvis grafen skærer førsteaksen skal 2.koordinaten jo være 0. Værsgo' at isolér!

Svar #3
19. maj 2006 af onsunshine (Slettet)

så bliver skæringspunktet ved 0 jo 4.5 som er skæringen med x-aksen.. er det bare det jeg skal skrive 4.5 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2006 af vag (Slettet)

Hvis du sætte y=0 bliver skæringspunktet ikke 4,5. Det er skæringen med y-aksen hvis x=0.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2006 af vag (Slettet)

I opgaven står der både skæring med y- og x-akse. De 4,5 er altså skæringen med y-aksen.

Du mangler skæringen med x-aksen.

Svar #6
19. maj 2006 af onsunshine (Slettet)

så prøver vi denne her:

1.2*x+4.5 = 0
0-4.5=-4.5
-4.5/1.2 = -3.75

kordinatsættet er -3.75

eller.... ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Koordinatsættet er (-3,75 ; 0).

Svar #8
19. maj 2006 af onsunshine (Slettet)

hvordan definerer du det ? altså at det går fra -3.75 til 0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Nej, det er et punkt, ikke et interval.

Intervallet fra -3,75 til 0 skrives som [-3,75 ; 0].

Punktet hvor x=-3,75 og y=0 skrives som (x,y) = (3,75 ; 0).

Tænkt på de mange opgaver, hvor du får et punkt P(3;5). Det er helt den samme notation.

Svar #10
19. maj 2006 af onsunshine (Slettet)

okay, så b'ern den er lidt underlig....

1.2 * 35 + 4.5 = 46.5

Den skal jo give 46

det vil sige at punktet ikke er med selv om det er tæt på ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. maj 2006 af vag (Slettet)

I matematik er det jo ikke nok at være tæt på :o)

Nej, punktet ligger ikke på linien.

Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.