Kemi

Tryk

20. maj 2006 af tigerbjørn (Slettet)
En blanding af 2,00 mol CH4 (g)1,00mol H2S opvarmes til 1000K, der indstiller sig følgende ligevægt:

CH4(g)+ 2H2S(g)-->CS2(g) +4H2(g)

ved ligevægt måles p(H2) til 0,20 bar og P(total)= 0,92 bar.

Spørgsmålet går ud på at finde patieltrykket for de andre stoffer?..

Jeg har prøvet men kan ikke så resultatet til at passe? er der nogen der lige kan hjælpe med at løse den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Brug pV = nRT, men det er vel også det du gør? og almindelig forholdstalsregning. Tag hensyn til koefficienterne i den afstemte reaktionsligning, der vel lige skulle have haft en pil i den anden retning også, men det er jo ikke nemt at lave her.

Svar #2
20. maj 2006 af tigerbjørn (Slettet)

ja jeg har prøvet med idealgasligningen. Jeg kan lige give dig facitet.

p (CH4)=0,5 bar

p(H2S)=0,17 bar

Jeg håber at du kan hjælpe?


Svar #3
20. maj 2006 af tigerbjørn (Slettet)

opdater lige

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2006 af Maelkeboette (Slettet)

Du må skulle bruge formlen som hedder:
p(A)= x(A)* p
p(A) er partialtryk af gas A
x(A) er stofmændgebrøk af partikel A
p er tryk af gasblandningen(totaltrykket)

Jeg er overhoved ikke sikker på det..

Svar #5
20. maj 2006 af tigerbjørn (Slettet)

Jeg har ligeledes prøvet med den formel...hmm. håber at en af de andre herinde der vil prøve at løse den.

men tak fordi du lige ville kikke på den..

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2006 af Maelkeboette (Slettet)

Er du sikker på du indsætter den rigtige x(a)?

Fordi jeg kan godt få det til at passe..

p(CH4)= 0,54 * 0,92 bar = 0,5 bar

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2006 af kaki (Slettet)

jeg kan heller ikk få det til at passe :2,00mol* 0,92 = 1,84 hvilket er forkert

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2006 af kaki (Slettet)

hvor får du 0,54 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2006 af frodo (Slettet)

du ved at p(H2)=0,20bar, dermed er p(CS2)=0,05 bar (forholdet er 1:4)

dermed er p(H2S)+p(CH4)=0,92-0,25BAR= 0,67 bar

initialt må trykket af H2S være halvt så stort som trykket af methan.
p0(H2S)=0,5*p0(CH4)

efter reaktion er p(H2S)=p0(H2S)-0,10 bar
og p(CH4)= p0(CH4)-0,05 bar

dvs: p(CH4)+p(H2S)= p0(CH4)-0,05 bar+p0(H2S)-0,10 bar
=p0(CH4)+½p0(CH4)-0,15bar =0,67 bar

ligningen løses, og p0(CH4)=0,547 bar hvoraf p0(H2S)=½*0,546 bar=0,273 bar

og p(CH4)=0,497 bar
p(H2S)=0,173 bar

Svar #10
21. maj 2006 af tigerbjørn (Slettet)

Hej frodo!

Der bliver i den næste spørgsmål spurgt om blandingens rumfang?

hvordan finder jeg den?

er det ved indsættelse i idealgasligningen i igen? det har jeg prøvet, men der er jeg har problemer med at finde stofmængden?

Svar #11
21. maj 2006 af tigerbjørn (Slettet)

opdater

Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.