Matematik
Opgave 677 i bogen 2B
12. januar 2004 af
SP anonym (Slettet)
Hej. Jeg kan ikke helt huske hvordan man finder størsteværdien.
Her kommer opgaven!
Bestem størsteværdien for
f(x) = /2x-6 + /9-x
Jeg kan ikke huske hvordan man laver kvadratrod, så derfor har jeg lavet en / i stedet for. / = kvadratrod
Det vil være fedt hvis du/I kunne lave opgaven og forklarer den.
På forhånd tak !
Mvh. Johan
Her kommer opgaven!
Bestem størsteværdien for
f(x) = /2x-6 + /9-x
Jeg kan ikke huske hvordan man laver kvadratrod, så derfor har jeg lavet en / i stedet for. / = kvadratrod
Det vil være fedt hvis du/I kunne lave opgaven og forklarer den.
På forhånd tak !
Mvh. Johan
Svar #1
12. januar 2004 af Brian (Slettet)
Mener du f(x) =
kvrod(2x)-6 + kvrod(9)-x eller
kvrod(2x-6) + kvrod(9)-x eller
kvrod(2x)-6 + kvrod(9-x) eller
kvrod(2x-6) + kvrod(9-x) ?
kvrod(2x)-6 + kvrod(9)-x eller
kvrod(2x-6) + kvrod(9)-x eller
kvrod(2x)-6 + kvrod(9-x) eller
kvrod(2x-6) + kvrod(9-x) ?
Svar #2
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Hej Brian !
Det er det sidste du nævner, bare uden parenteser. Ved du hvad man skal gøre ?
Mvh. Johan
Det er det sidste du nævner, bare uden parenteser. Ved du hvad man skal gøre ?
Mvh. Johan
Svar #3
13. januar 2004 af Brian (Slettet)
Hejsa - parenteserne kan IKKE undværes, for de fortæller hvor meget af udtryukket, der skal tages kvadratrod af. Vi kan jo ikke lave kvadratrodstegn herinde, derfor skriver jeg det som en funktion (opkaldt efter den tilsvarende i den danske version af XL-regneark). Parentesen fortæller at vi skal tage kvadratrod af resultatet af at trække 6 fra 2 gange x - og at vi netop ikke skal tage kvadratroden af 2 gange x først og så først trække 6 fra efter at vi har taget kvadratroden. Parenteserne viser så at sige, hvor langt hen den vandrette streg i kvradratrodstegen skal gå.
Og til opgave: du skal differentiere, og det differentierede skal du sætte lig med 0 og så løse den ligning dette giver. Desværre kan der forudses en hel del regneri - god arbejdslyst!
Et par hints: d/dt kvrod(t) = 1/(2*kvrod(t)) (kunne også være fundet i en formelsamling!)- og du skal bruge sammensat differentiation.
Og til opgave: du skal differentiere, og det differentierede skal du sætte lig med 0 og så løse den ligning dette giver. Desværre kan der forudses en hel del regneri - god arbejdslyst!
Et par hints: d/dt kvrod(t) = 1/(2*kvrod(t)) (kunne også være fundet i en formelsamling!)- og du skal bruge sammensat differentiation.
Skriv et svar til: Opgave 677 i bogen 2B
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
