Matematik

hjælp til forsk. opgaver

21. maj 2006 af parisa (Slettet)
Hej. Håber der er nogen der kan hjælpe mig med følgende opgaver, da jeg virkelig har brug for hjælp. Jeg har linket til opgavesættene:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/HF2004-8-1.pdf?menuid=150560

(opgave 4, sidste spgm: hvordan finder jeg ud af, hvor meget den vokser i procent?

opgave 6: kan ikke finde ud af nogen af spørgsmålene.

opgave 7b: det sidste spgm.

skal op den 23.maj, så håber der er nogen der har mulighed for at svare inden da.

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2006 af sigmund (Slettet)

ad 4)

Beregn f(2x). Dette vil du kunne skrive som k*f(x), hvor k er en konstant. Ud fra dette skulle du kunne læse, hvor meget diameteren vokser.

ad 6)

Hvordan beregner du volumen for en cylinder?

ad 7b)

Du lader t gå mod uendelig, dvs. at du lader t blive meget stor. Hvad sker der med e^(-t) når t vokser?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2006 af cacci (Slettet)

4)

f(2x) = b * (2x)^a

dette kan skilles ad til

f(2x) = b * 2^a * x^a ; dette kan igen reduceres til

f(2x) = 2^a * f(x)


Svar #3
21. maj 2006 af parisa (Slettet)

volumen for en cylinder er pi*r^2*h. Men hvad skal jeg gøre herefter??? er virkelig i tvivl...

forresten, jeg har har også problemer med at finde rødder i 3. og 4. gradspolynominer, fx. X^4-8X^2+7. kan du hjælpe mig ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Den 4. grads ligning du beskriver er en skjult 2. grads ligning. Sæt t=x^2, løs for t, og endeligt find x som +/- kvadratroden af positive t-værdier.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2006 af sigmund (Slettet)

#3,

Du får opgivet en sammenhæng mellem cylinderens højde og radius. Sæt dette ind for h i din formel for volumen.

Skriv et svar til: hjælp til forsk. opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.