Matematik
Opgave fra eksamen i fredags
22. maj 2006 af
SirBille (Slettet)
Hej.
Så har vi så lige været til skriftelig matematik 2-årigt B-niveau :)
Det eneste rigtige problem var opgave 5 det sidste spørgsmål.
Kan ses her http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-8-2_MED.pdf
Men opgaven lyder sådan set at vi har en stokastisk varibel der er binomialfordelt med antalsparameteret 25 og sansynlighedsparameteret 0,3
Vi skal så finde P(|X-my|
Mit svar:
Jeg finder først my og sigma.
my = n*p = 25 * 0,3 = 7,5
sigma = (n*p*(1-p))^0,5 = (25*0,3(1-0,3))^0,5 = 2,29
|X-my| < sigma => |X-7,5|
{|X-7,5|
Hvilket giver {6,7,8,9}
P(|X-7,5|
Nå? Tror i den er rigtig? Jeg syntes der var en del der havde problemer med lige den opgave... Mange tak..
//Bille
Så har vi så lige været til skriftelig matematik 2-årigt B-niveau :)
Det eneste rigtige problem var opgave 5 det sidste spørgsmål.
Kan ses her http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-8-2_MED.pdf
Men opgaven lyder sådan set at vi har en stokastisk varibel der er binomialfordelt med antalsparameteret 25 og sansynlighedsparameteret 0,3
Vi skal så finde P(|X-my|
Mit svar:
Jeg finder først my og sigma.
my = n*p = 25 * 0,3 = 7,5
sigma = (n*p*(1-p))^0,5 = (25*0,3(1-0,3))^0,5 = 2,29
|X-my| < sigma => |X-7,5|
{|X-7,5|
Hvilket giver {6,7,8,9}
P(|X-7,5|
Nå? Tror i den er rigtig? Jeg syntes der var en del der havde problemer med lige den opgave... Mange tak..
//Bille
Skriv et svar til: Opgave fra eksamen i fredags
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
