Matematik
korrígering, hvad gør jeg galt?
22. maj 2006 af
Krakatau7 (Slettet)
mine beregninger har fortegnsfejl i forhold til facitlistens i denne "liniens lignings" opgave (beskrevet i vektorer):
angiv en ligning for linien gennem punkterne: (2,-5) , (7,13)
vektoerAB = ((7-2) , (13-(-5))= (5,18)
normalvektoer=AB(hat)= (-18,5)
a(X-Xo) + 5(Y-Yo) = 0
-18(x-7) + 5(y-13) = 0
-18x+128 + 5y -65 = 0
-18x+5y +61 = 0
-18x+5y = -61
facitlisten siger
18x-5y = 61
er det når jeg ganger parenteserne ud at jeg laver fejl eller når jeg finder min vektor og derefter tværvektor?
angiv en ligning for linien gennem punkterne: (2,-5) , (7,13)
vektoerAB = ((7-2) , (13-(-5))= (5,18)
normalvektoer=AB(hat)= (-18,5)
a(X-Xo) + 5(Y-Yo) = 0
-18(x-7) + 5(y-13) = 0
-18x+128 + 5y -65 = 0
-18x+5y +61 = 0
-18x+5y = -61
facitlisten siger
18x-5y = 61
er det når jeg ganger parenteserne ud at jeg laver fejl eller når jeg finder min vektor og derefter tværvektor?
Svar #1
22. maj 2006 af sigmund (Slettet)
Hvad med at gange -18x + 5y = -61 igennem med -1. Hvad giver det...? Ja, netop 18x - 5y = 61.
Skriv et svar til: korrígering, hvad gør jeg galt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
