Matematik

sammensat funktion

22. maj 2006 af miephantazy (Slettet)
Hey..
jeg har problemer med følgende opg...

to funktioner f og g er givet ved f(x)= x¨2 +x og g(x)=x+1..
Bestem en regneforskrift for den sammensatte funktion fg..

Håber der er en som kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2006 af lany (Slettet)

(fog)(x)=f(g(x)). Dvs. indsæt g som x i f. Kig også lidt i din bog - der må være nogle simple eksempler på dette....

Svar #2
22. maj 2006 af miephantazy (Slettet)

Er det så x(x+1)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2006 af lany (Slettet)

#2: Nej. Du skal indsætte g på x's plads i f:

(fog)(x)=(x+1)^2+(x+1)

Regn selv videre herfra.

Prøv også at finde (gof)(x)

Svar #4
22. maj 2006 af miephantazy (Slettet)

kan slet ikke se det... min bog har et lidt lignede eks..
f(x)= x^2 g(x)=x+3
f(g(x))=(x+3)^2=x^2 +6x+9..
men det syntes jeg ikke helt er det samme som du har skrevet...

Jeg vil sige i min opg skulle det så være f(g(x))= (x+1)^2 =x^2 +1..

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2006 af lany (Slettet)

f(x)=x^2+x. Indsætter du x+1 i stedet for x, får du (x+1)^2+(x+1)

Svar #6
22. maj 2006 af miephantazy (Slettet)

Er det så svaret? ja undskyld fatter sgu ikke så meget ligenu... Forstå specielt ikke hvorfor du ligger (x+1) til sidst.. Hvorfor er det ikke bare (x+1)^2 +x

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2006 af lany (Slettet)

Du skal jo erstatte x med x+1!

Udtrykket kan reduceres ved at gange parantesen ud.

Skriv et svar til: sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.