Matematik

Skr.eksamen for sproglige idag :s

23. maj 2006 af signeng (Slettet)
FUCK HVOR VAR DEN BARE SVÆR! :/

Nogen der var oppe i samme sæt idag der har nogle kommentarer til det??

Jeg har brug for at høre andre menneskers mening om det!

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2006 af Mytte (Slettet)

Jeg synes også den var ret svær.. Så er godt nok spændt på at se hvilken karakter jeg får..Havde især problemer med opgave 4.

Brugbart svar (1)

Svar #2
23. maj 2006 af allan_sim

#0.
Jeg poster kortfattede svar så hurtigt som muligt (jeg har lige fået sættet stukket i hånden nu). Så hold øje med denne tråd.

Svar #3
23. maj 2006 af signeng (Slettet)

#1

Opgave 4 synes jeg også var helt umulig... :(

#2

Super :)

Brugbart svar (1)

Svar #4
23. maj 2006 af Mytte (Slettet)

#3
Hvad fik du de to årstal til hvor dødeligheden var 1620? jeg fik dem til 1978 og 1994, men er ret usikker på det er rigtigt..

Brugbart svar (1)

Svar #5
23. maj 2006 af Kemi nørd (Slettet)

er det mulgit at få nogle af opgaverne oplyst?

Brugbart svar (1)

Svar #6
23. maj 2006 af TheKo (Slettet)

Jeg var ret tilfreds med sættet faktisk og jeg håber da på at have 95%+ rigtige.

#4: Jeg mener også at jeg fik 1978 og 1994.

allan_sim: Hvor mange rigtige giver 11? Og 13, så er det ikke engang nok med 100%, er det?

Svar #7
23. maj 2006 af signeng (Slettet)

#4
Jeg fik dem til lige præcis I N T E T ! Da jeg ikke lavede den... ligner ikke mig slet ikke at prøve at lave den, men jeg opgav bare den opgave fuldstændig.. da jeg også var i forfærdelig tidsnød.. :(

Alt i alt er det jeg præsterede at lave idag nok det mest ringe nogensinde :'(

Brugbart svar (1)

Svar #8
23. maj 2006 af jammal (Slettet)

#8: Jeg er Hf'er og jeg havde også sættet. Jeg synes derimod at den var ufattelig nem..
Jeg regner med at have lavet den opgave, hvor man skulle finde skæringpunkterne mellem cirklen og 2. akse. JEG SAT y = 0 i cirklen, hvilket er forkert..! SKUFFENDE

Brugbart svar (1)

Svar #9
23. maj 2006 af TheKo (Slettet)

#8: Ja, der skulle man vist indsætte x=0

Brugbart svar (1)

Svar #10
23. maj 2006 af jammal (Slettet)

rettelse: Jeg regner med at have lavet opgaven (forkert)

Brugbart svar (1)

Svar #11
23. maj 2006 af KM (Slettet)

Var også oppe idag i samme sæt (HF-tilvalg) og synes egentlig ikke at sætte var specielt svært i forhold til tidligere sæt. Fik selv lavet alle opgaver, og håber da også at de er rigtige :)
Men jeg synes, at der var for mange "tegn grafen" opgaver, andre der også bemærkede det?

Brugbart svar (1)

Svar #12
23. maj 2006 af Mytte (Slettet)

#11Ja 3 styks eller sådan noget, lige i overkanten synes jeg.. Det tager jo en krig at tegne dem ordentligt ind.

Brugbart svar (1)

Svar #13
23. maj 2006 af KM (Slettet)

#4

-1.5x^2+36.0x+1500=1620 <=>
-1.5x^2+36.0x-120 <=>
x=4 , x=20 (år efter 1974)

Så dine reslutater ser rigtige ud..

Brugbart svar (1)

Svar #14
23. maj 2006 af parisa (Slettet)

er der nogen der ved hvor opgaver man skal besvare for at få et 8-tal? fik lavet 5 af opgaverne+lidt af en af andre....

Brugbart svar (1)

Svar #15
23. maj 2006 af jammal (Slettet)

#9: Men ved du om man alligevel kan få point, pga at fremgangsmåden er rigtig..eller skal resultatet også være det?

Brugbart svar (1)

Svar #16
23. maj 2006 af KM (Slettet)

#5
Sættet kan ses her:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/HF2006-8-1.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #17
23. maj 2006 af Lolle3 (Slettet)

Jeg var også oppe i dag.. jeg synes opgaverne var nogle af de letteste jeg har set til en prøve.. Jeg havde mine problmer med 2,5 og 6.. men fik lavet det meste af det..

#4 Fik også de to årstal til hvor dødeligheden var 1620 til 1978 og 1994.

plejer aldrig at få lavet opgave 7, men den her gang fik jeg lavet alle opgaverne i 7a

Brugbart svar (1)

Svar #18
23. maj 2006 af TheKo (Slettet)

#15: Tja, man plejer jo at få point for rigtig fremgangsmåde så hvis den ellers er regnet korrekt ud må du næsten få nogle point for den - ellers ved allan_sim det nok lidt bedre ;)

Brugbart svar (1)

Svar #19
23. maj 2006 af allan_sim

#2.
Her følger kortfattede resulater for hf-tilvalg og sproglig højniveau. Forbehold for tåbelig tryk- og regnefejl tages som altid :-)

Opg. 1
a) T=53,7
b) f'(x)=3/(3x+5)
c) v=59,5

Opg. 2
a) Punkterne ligger tilnærmelsesvist på en ret linje i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem.
b) Findes ved at aflæse to punkter på linjen (ikke fra tabellen) eller ved at benytte regression.
Man får a=-2,018 og b=0,5285
c) x=0,5964~0,60 mm
d) Modstanden bliver ca. 4 gange større.

Opg. 3
a) |BC|=4,7
b) |AD|=6,6
c) v(ADC)=58,4
d) D=93,8

Opg. 4
a) Maksimum antages i toppunktet, dvs. Tx=12. Dødeligheden er derfor størst i 1986.
b) Grafen tegnes ved hjælp af støttepunkter. Der er tale om en parabel med toppunkt i (12,1716).
c) Andengradsligningen f(x)=1620 løses. Dødeligheden er 1620 i 1978 og 1994.

Opg. 5
a) C=(1,-2) og r=sqrt(17)
b) (0,-6) og (0,2)
c) y=4x+11
d) Da dist(C,l) ikke er lig med sqrt(17), tangerer linjen ikke cirklen.

Opg. 6
a) f'(x)=x^3-5,25x^2+5x
b) y=-5,25x+11,25
c)
f er voksende i [0;1,25] og [4;oo[
f er aftagende i ]-oo;0] og [1,25;4]
f har lokalt minimum i x=0 og f(0)=0
f har lokalt maksimum i x=1,25 og f(1,25)=1125/1024
f har lokalt minimum i x=4 og f(4)=-8
d) Grafen tegnes ved hjælp af monotoniundersøgelsen og supplerende støttepunkter

Opg. 7a
a) f(10)=2980, dvs knap 3000 blade
b) t=18,1, dvs. efter lidt over 18 dage
c) T2=1,98, dvs. antal blade fordobles på ca. 2 dage
d) f'(t)=31,5e^(0,35t)
e) f'(10)=1043,1. Dette tal fortæller os, at antallet af blade vokser med ca. 1043 pr. dag efter 10 dage

Opg. 7b
a) h=200/(x^2)
b) Der opdeles i bund og top, der hvert har areal x^2 og sider, hvor hver side har areal x*h=x*200/(x^2)=200/x. Herefter lægges arealerne sammen.
c) O'(x)=4x-800/(x^2)
d) Nulpunktet for O'(x) findes og det tjekkes, at der er tale om et minimum. Resultatet er x=200^(1/3)~5,85 og h=200^(1/3)~5,85

Brugbart svar (0)

Svar #20
23. maj 2006 af TheKo (Slettet)

#19: Tak for det, ser ok ud. Så vidt jeg kan huske har jeg kun forkert resultat i 7a (c). Nu jeg tænker over det, kan en fordoblinskonstant vel ikke være negativ - er det så ikke en halveringskonstant?

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 42 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.