Matematik
Afledede funktioner
24. maj 2006 af
*CC* (Slettet)
I et sætning som;
Ved en differentialligning forstås en ligningm hvori en eller flere afledede af en fundtio y=f(x) indgår.
Hvad betyder afledede helt præcist i denne sammenhæng??
Ved en differentialligning forstås en ligningm hvori en eller flere afledede af en fundtio y=f(x) indgår.
Hvad betyder afledede helt præcist i denne sammenhæng??
Svar #1
24. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Jeg tror ikke helt jeg er med. Er du i tvivl om hvad ordet ``afledet'' betyder eller er du i tvivl om den matematiske betydning af en afledet funktion?
Svar #3
24. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Ordet ``afledet'' betyder blot differentialkvotient; altså er den n'te afledede af f(x) lig med d^n[f(x)]/dx^n.
Den matematiske betydning er følgende:
n=1: f'(x_0) fortæller om hældning af grafen for f i punktet (x_0,f(x_0)).
n=2: f''(x) fortæller dig noget om krumningen af grafen for f i punktet (x_0,f(x_0)).
For højere n er jeg ikke bekendt med en speciel geometrisk betydning.
Ordet ``afledet'' betyder blot differentialkvotient; altså er den n'te afledede af f(x) lig med d^n[f(x)]/dx^n.
Den matematiske betydning er følgende:
n=1: f'(x_0) fortæller om hældning af grafen for f i punktet (x_0,f(x_0)).
n=2: f''(x) fortæller dig noget om krumningen af grafen for f i punktet (x_0,f(x_0)).
For højere n er jeg ikke bekendt med en speciel geometrisk betydning.
Svar #4
24. maj 2006 af *CC* (Slettet)
Det var også det jeg troede det var, men efter at have læst matematik i ca. 40 timer dag :) skat til eksamen - 3.g og nerverne er ved at gøre mig tosset!!
Tusind tak for hjælpen!
:o)
Tusind tak for hjælpen!
:o)
Skriv et svar til: Afledede funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
