Matematik

hjælp til matematik hf-tilvalg

28. maj 2006 af parisa (Slettet)
Jeg er sproglig og har mat på b-niveau i 3.g og bruger bogen matematik hf-tilvalg. Men der er nogle ting, som jeg ikke forstår:

1. p(x)=anx^n+an-1x^n-1+…+a2x2+a1x+a0,
n tilhører N. (det første tegn efter a er sænket i hele ploynomiet.)
hvad betyder tegnet efter a ? dvs. n, 2 osv.... og hvad betyder n tilhører N ?

2. h=a*sin(180-B)=a*sinB
x=a*cos(180-B)=a*(-cosB)=-a*cosB
hvorfor giver den øverste ligning ikke minus foran a til sidst, når den nederste gør det?

3. i førnævnte bog side 103 midt:
"den numeriske værdi af et tal a skrives│a│, og er defineret ved at, hvis a er positiv eller 0, er │a│=a, og hvis a er negativ, er │a│lig med det tilsvarende positive tal, altså -a". Hvad betyder dette ??

håber der er nogen der kan svare på ovenstående..
på forhånd tak...



Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2006 af sigmund (Slettet)

ad 1)

Med "tegnet efter a" mener du vel sagtens de sænkede n, n-1 osv. Det markerer bare, at der er tale om forskellige koefficienter. Mængden af naturlige tal (positive hele tal) betegnes N. At n tilhører N betyder således, at n = 1,2,3,...

ad 2)

Hvis a*sin(B) er k, så er a*sin(180-B) også k. Dvs. a*sin(B) = a*sin(180-B).
Hvis a*cos(B) er m, så er a*cos(180-B) -m. Dvs. a*cos(B) = -a*cos(180-B).
Dette kan du indse ved at betragte enhedscirklen.

ad 3)

Hvad står │ for?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2006 af allan_sim

#0.
ad 3)
Jeg vil gætte på, at der står lodrette streger om a.

Den numeriske værdi af et tal er altid positiv. Hvis tallet i forvejen er positiv, sker der ikke noget, når vi tager den numeriske værdi. Er talle derimod negativt, må vi skifte fortegn, således at den numeriske værdi er positiv.

Eksempelvis er den numeriske værdi af 5 lig med 5 (her skifter vi altså ikke fortegn), mens den numeriske værdi af -7 er lig med 7 (her skifter vi fortegn).

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2006 af allan_sim

#2.
Uheldigt linjeskift.
Den numeriske værdi af -7 er lig med 7.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2006 af sigmund (Slettet)

Lodrette streger, ja. Mange ved ikke, at de findes til venstre for "backspace" knappen.

Svar #5
28. maj 2006 af parisa (Slettet)

til #1: jeg forstår det stadigvæk ikke. sinus har da også en + og - værdi?

Svar #6
28. maj 2006 af parisa (Slettet)

Det giver ikke mening. For sinus har da stadig en + og - værdi..??

jeg vil sætte STOR pris på at nogen forklarede det for mig..


Skriv et svar til: hjælp til matematik hf-tilvalg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.