Matematik

Omskriv til lineær sammenhæng?

29. maj 2006 af hansen1998 (Slettet)
Hej, hvordan kan jeg omskrive f.eks. eksponentiel el. potens sammenhænge til en lineær??

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2006 af mathon

...spørgsmålet er stillet forkert.

Man kan hverken omskrive en eksponentiel eller en potens(iel) sammenhæng til en lineær sammenhæng. Men på henholdsvis enkelt- og dobbeltlogaritmisk papir "ser sammenhængen lineær ud".

Svar #2
01. juni 2006 af hansen1998 (Slettet)

altså, jeg har fået spørgsmålet: der ønskes en gennemgang af den lineære vækstmodel og regression, samt en kort omtale af andre væksmodeller, og hvordan de kan omskrives til noget lineært? kan heller ikk finde ud af det :S

Svar #3
01. juni 2006 af hansen1998 (Slettet)

er der nogle der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2006 af ibibib (Slettet)

Eksponentiel: Der er en lineær sammenhæng mellem x og log(y).

Potens: Der er en lineær sammenhæng mellem log(x) og log(y).

Svar #5
01. juni 2006 af hansen1998 (Slettet)

tak for svaret! Har du mulighed for at uddybe det? Her tænker jeg på om der en speciel grund el.noget? Eller kan jeg bare sige det der uden at argumentere yderligere? :)

Svar #6
02. juni 2006 af hansen1998 (Slettet)

findes der ingen forklaring.. ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2006 af ibibib (Slettet)

Eksponetiel:
y = b·a^x <=>
log(y) = log(b·a^x) <=>
log(y) = lob(b)+x·log(a)
viser at der er en lineær sammenhæng mellem x og log(y).

Potens:
Vises på samme måde.

Svar #8
02. juni 2006 af hansen1998 (Slettet)

hvordan kommer du fra log(y) = log(b·a^x) til log(y) = log(b)+x·log(a)

er der en speciel log regel du bruger?

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2006 af mathon

...med kendskab til
log(a*b)=log(a) + log(b)
og
log(a^n)=n*log(a)

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. juni 2006 af mathon

...se evt.
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=223394

Skriv et svar til: Omskriv til lineær sammenhæng?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.