Matematik

Algebra, heron formlen

30. maj 2006 af Cairne Bloodhoof (Slettet)
Kære mennesker der er gode til matematik, har et problem med herons bevisførelse!
Her er beviset
https://www.studieportalen.dk/opg/ungdomsopg.php?o=4851

Kan nogle hjælpe mig med at redegøre hvad der sker fra og med den 6 linje nedefra på 3 side til den 5 linje nedefra?.
(altså det spring hvor alle eksponenter elimineres og der bare står 4 faktorer, hvor hver faktor er i 3 led)

Kunne være fantastisk hvis i gad hjælpe mig

ps. Jeg har taget højde for de få fejl der er beskrevet der hvor man downloader filen)

-Cairn

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Man udnytter i omvendt rækkefølge, at to tals sum gange de samme to tals differens er første led i anden minus andet led i anden.
(x + y)*(x - y) = x^2 - y^2

Svar #2
30. maj 2006 af Cairne Bloodhoof (Slettet)

Hmm
Jeg prøver virkelig at se de 2 tals sum gange de samme 2 tals differens,
Men kan ikke helt se dem :(

sætningen ser jo i prencippet sådan her ud!
(a+b)*(a-b)=a^2+b^2

Og det kan jeg slet ikke genkende i 6 linje nedefra...? Kunne du udspecificere det en lille smule? tusind tak

-Cairn :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2006 af allan_sim

#2.
Der er en fejl i sjettesidste linje. Den bør retteligt være

T²=1/16((a+b)²-c²)(c²-(a-b)²)

Se nu på parentesen

(a+b)²-c²

Hvis du et øjeblik sætter a+b=k, så læses parentesen som

k²-c²

og via kvadratsætningen får du så

k²-c²=(k+c)(k-c)

Men nu var k jo lig med a+b. Indsætter du dette, får du følgeligt

(a+b)²-c² = ((a+b)+c)((a+b)-c)
= (a+b+c)(a+b-c)

På samme måde kan du klare parentes nr. 2.

Svar #4
30. maj 2006 af Cairne Bloodhoof (Slettet)

Jeg siger 1000 tak :)!

du har reddet min aften fra at gå til spilde :)

Kærlig hilsen

-Cairn

Skriv et svar til: Algebra, heron formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.