Matematik
2. gradspolynomium
30. maj 2006 af
mathjælp (Slettet)
f(x) = (2a+3)x^2 + x + 1
Bestem f(x), så den netop har en løsning.
Hvis den skal have en løsning, så er d = 0.
Så det er:
d = 0 = b^2-4*a*c = 1-4*a*1
a er derfor:
a = 1/4
Men når jeg tegner grafen, passer det ikke, hvad går jeg galt?
Bestem f(x), så den netop har en løsning.
Hvis den skal have en løsning, så er d = 0.
Så det er:
d = 0 = b^2-4*a*c = 1-4*a*1
a er derfor:
a = 1/4
Men når jeg tegner grafen, passer det ikke, hvad går jeg galt?
Svar #1
30. maj 2006 af mathjælp (Slettet)
Doh.
fandt ud af den lige da jeg postede.
Tak til alle jer, som jeg ved, ville have svaret mig!
fandt ud af den lige da jeg postede.
Tak til alle jer, som jeg ved, ville have svaret mig!
Svar #2
30. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)
Du får ikke opstillet den rigtige diskriminant.
d = b^2-4ac = 1^2-4*(2a+3)*1
Du skal så løse 1^2-4*(2a+3)*1=0 for a.
d = b^2-4ac = 1^2-4*(2a+3)*1
Du skal så løse 1^2-4*(2a+3)*1=0 for a.
Svar #4
30. maj 2006 af mathjælp (Slettet)
Typisk, jeg sidder med opgaven i tre kvarter og prøver på at løse den, da jeg endelig overgiver og skriver for hjælp, og så finmder jeg ud af det i det øjeblik, hovr jeg poster den. bæh.
Skriv et svar til: 2. gradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
