Matematik

areal og rumfang

31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)
Hvis man nu får oplyst at omkredsen på en firkantetgrund er 400 m og at arealet er 9600 m^2 hvordan finder man så ud af, hvilken længde siderne har?

Svar #1
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

er dre ikke lige nogen som kunne sige mig det?

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2006 af Rasmus.p (Slettet)

Siderne er hhv. x og y lange. Der ud fra kan man udlede, at:
O: x+y=400 <=> x=400-y
A: x*y=9600 <=>
(400-y)y=9600 <=>
y^2-400y +9600=0

Bestem y. Bestem derefter x.

Svar #3
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

undskyld men det ser for mig altså ret uoverskueligt ud.. går kun i folkeskole, og har ikke lært alt det der. Men er der ikke en mere simpel måde?

Svar #4
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Jo, som #2 siger, så er det to ligninger med to ubekendte.

x*y=9600

og

2x+2y=400

Dem kan du så løse på forskellige måder, hvis du vil løse det analytisk kommer du såvidt jeg kan se ikke udenom en andengradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2006 af allan_sim

#4.
Du kan gætte. Det er vist den eneste anden mulighed.

Svar #7
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

vi har ikke lært andengradsligninger i vores klasse. hvordan gør jeg? og kan man ikke gøre det anderledes end ved hjælp af ligninger?

Svar #8
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

6# ja ved det. Men siden det nu er 10 klasse level, så burde der være en meget nemmere måde at beregne det på;) har hvertfald aldrig set de metoder

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Du kan isolere y i begge ligninger, tegne de to grafer, og så aflæse skæringspunktet.

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#8

Jeg gik ikke selv i 10. klasse, men jeg har fået fortalt at de lærte 2.gradsligninger. Men hvis I ikke har lært at løse sådanne ligninger endnu, så vil det nok være en god idé lige at tage fat i din lærer og bed ham om at gennemgå emnet.

Ellers kan du alternativt gøre som Waterhouse foreslår i #9.

Svar #11
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

jeg kan ikke finde ud af at isolere den første, og den anden får jeg til 0??

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

y=9600/x

og

y = (400-2x)/2 = 200-x

Brugbart svar (0)

Svar #13
31. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Du kan for så vidt bare prøve dig frem.

De 2 sider til sammen skal give 200.

Først gæt vil derfor være 100 til hver, men så bliver arealet 100*100=10000 lidt for stors.

Prøve med nogle andre tal, indtil arealet passer. Husk at de to tal tilsammen skal give 200.

Svar #14
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

hvordan regner du det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #15
31. maj 2006 af Xpeak (Slettet)

prøv at spørge din lærer da, ærligt talt, alle valgene vi allerede har lært er beskrevet.. går selv i 9 og vi har lært det...

Svar #16
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

15# ja men skal også lige siges at jeg overhovedet ikke er matmatiker.. jeg er lige det modsatte. Hvilket nok skyldes at det ikke lige er så nemt;)men så fortæl mig hvordan det regnes ud?

Brugbart svar (0)

Svar #17
31. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Hvis du ikke kan løse andengradsligninger, kan du ved hjælp af et regneark prøve dig frem med alle x-værdier mellem 0 og 200.
Det er nemmere end at gætte i blinde og viser overblik og forståelse. Du lader simpelhen arket om at regne alle mulige arealstørrelser ud. Derefter er det ment at slå ned på de 2 rigtige løsninger, hvor det jo så viser sig, at længde og bredde bare er byttet om.

Brugbart svar (0)

Svar #18
31. maj 2006 af ibibib (Slettet)

#2
Metoden forudsætter vel at firkanten er et rektangel.
Derudover er x=200-y da 200 er den halve omkreds.

Svar #19
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ja ok. Men tænkte på om der ikke findes en anden måde sådan at regne det ud, uden man skal sætte det ind i en ligning sammenhæng? og hvor man ikke bruger computer.

Svar #20
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ja ved at gætte sig lidt frem kan jeg jo hurtigt sige at det er 80*120 meter. Og når jeg ved det, kan jeg vel bevise det via en ligning ikke? og hvordan er det nu man skriver det op.

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.