Matematik
Udvikling
31. maj 2006 af
Heine Pedersen (Slettet)
Jeg har en funktion z(t)=-5/7e^(-1/2t)sin(7/2t)-5e^(-1/2t)cos(7/2t)+5
Jeg skal beskrive udviklingen af z(t) når t går mod uendelig... Nogle som kan hjælpe mig i gang??
Jeg skal beskrive udviklingen af z(t) når t går mod uendelig... Nogle som kan hjælpe mig i gang??
Svar #1
31. maj 2006 af Sentinox (Slettet)
Du har altså en funktion af formen:
z(t) = A1(t)*sin(k1(t)) - A2(t)*sin(k2(t)) + k
Vi ser først på amplituderne:
A1(t) = -5/7e^(-1/2t)
for t->oo går A1(t)->0.
A2(t) = -5e^(-1/2t)
for t->oo går A2(t)->0.
De to amplituder går altså imod nul, hvorfor:
z(t)->k=5 for t->oo
//Sentinox
z(t) = A1(t)*sin(k1(t)) - A2(t)*sin(k2(t)) + k
Vi ser først på amplituderne:
A1(t) = -5/7e^(-1/2t)
for t->oo går A1(t)->0.
A2(t) = -5e^(-1/2t)
for t->oo går A2(t)->0.
De to amplituder går altså imod nul, hvorfor:
z(t)->k=5 for t->oo
//Sentinox
Skriv et svar til: Udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
