Matematik

Hjælp mig i matematik

17. januar 2004 af maggie (Slettet)
hej jeg ikke særlig god til matematik og forstår ikke meget af det.Har lavet det men er ikke sikker på svarene. Håber at der er som er god til matematik derude som der vil hjælpe mig.


Opgave 1
a) Grafen for en lineær funktion f går
igennem punkterne P(4,2) og Q(16,5)
Bestem en regneforskrift for f.

b) Om en lineær funktion g gælder at
g(-3) =7 og g(1) = -5
Bestem en regneforskrift for g

c) Om en lineær funktion h gælder at
h(0)= 8 og h(4)=2, samt at
definitionsmængden er Dm(h)= {-2;8}.

Bestem en regneforskrift for h, og
bestem værdimængden for h.

Opgave 2
Om en lineær funktion f med regneforskrift f(x)= a x + b gælder, at
f (-1) = 8 og f(7) = 12

Tegn grafen for f og, bestem tallene a og b
Bestem f(5) og f (10)
Bestem x, så f (x) = 15





Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2004 af Jean

Kan du ikke skrive hvad du har fået, så er det lettere at hjælpe dig.

Svar #2
17. januar 2004 af maggie (Slettet)

hvis jeg vidste det ville jeg nok ikke skrive det ind. Men det gør jeg altså ikke så, jeg aner ikke hvad resultatet skal give. Men håber at en der ude vil hjælpe mig

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2004 af Niels (Slettet)

Jamen, du siger du selv har regnet dem.

Skriv hvordan du har gjort og vi kan hjælpe dig. Ellers kan vi jo lige så godt bare lave de for dig!

Svar #4
17. januar 2004 af maggie (Slettet)

Mange tak, men tror bare at jeg skrotter denne opgave. Man ved eller ikke om man kan stole på jeres svar. Så kig bare væk fra denne opgave mange tak

Brugbart svar (1)

Svar #5
17. januar 2004 af Cas_sen (Slettet)

ja, hva kan man sige :-)

Brugbart svar (1)

Svar #6
17. januar 2004 af erdos (Slettet)

Så hold dig væk en anden gang!!!! Du skal sgu ikke komme her og betegne os som løgenere! Nææ nej lille maggie, den går ikke!!

Brugbart svar (1)

Svar #7
17. januar 2004 af sigmund (Slettet)

Jeg håber at maggie ser med på denne tråd.
Til maggie.

Jeg vil gerne svare dine spørgsmål.
Alle opgaverne tager udgangspunkt i forskriften f(x)=a*x+b. I den første ogpave finder du først liniens hældning vha. formlen a=delta-y/delta-x. Derved finder du a, hvorefter b kan findes ved at sætte koordinaterne for et af de to punkter ind i den foreløbige forskrift. Jeg kan tage et eksempel.
En linie går gennem punkterne (2,3) og (5,5). Løsning: Først findes liniens hældning: a=(5-3)/(5-2)=2/3. Dvs. at liniens forskrift er f(x)=(2/3)*x+b. b findes ved at sætte koordinaterne for det ene punkt ind i den fundne (foreløbige) forskrift: f(5)=(2/3)*5+b=5 <=> b=5-10/3=5/3.
Håber at du nu forstår, hvordan de opgaver laves.

Svar #8
18. januar 2004 af maggie (Slettet)

luk røven kasper

Svar #9
18. januar 2004 af maggie (Slettet)

mange tak sigmund. endelig er der som der vil fortælle en hvordan man laver det. Jeg regner jo heller ikke at I skal lave det for mig. Men bare hvordan fremgangs måden er. Ikke andet.

Skriv et svar til: Hjælp mig i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.