Matematik

Tangent ligning

02. juni 2006 af Samael (Slettet)
weekenden nærmer sig????

Jeg skal finde tangenten til ligningen
f(x)=x-2arctan(x) i punktet (0,0)

er der nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

yt = f(x0) + f'(x0)(x-0)

f(0)=0 er givet.
Differentier f(x) og beregn f'(0).
Indsæt f(0), f'(0) og x0=0 i tangentens ligning.

Det er lige ud af landevejen, så jeg er lidt i tvivl om, hvad problemet er.

Svar #2
02. juni 2006 af Samael (Slettet)

vil det sige:

f'(x)=1-(2/x^2+1
1-(2/x^2+1)=0 <=>x=-1

y=0+(-1)*(x-0) => y=-x ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#2,

Helt korrekt.

Prøv selv at tegne grafen samt tangenten for at se, at det ser rimeligt ud. Det er altid en god ide.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

Ups, jeg fik svaret for hurtigt. Dit facit er korrekt, men din udregning er ikke korrekt.

Du finder f'(x)= 1 - 2/(x^2+1)
Dvs, at f'(0) = -1

Denne ligning: 1-(2/x^2+1)=0 <=>x=-1 er altså ikke relevant, da du ikke skal løse f'(x), men blot udregne f'(x0), hvor x0=0 i din konkrete opgave.

Svar #5
02. juni 2006 af Samael (Slettet)

Tak skal du ha

Så vil jeg se om jeg kan få det puttet ind i MathCAD, er ved at lære at bruge det.
måske jeg skulle starte med noget jeg kan finde ud af her op til weekenden :)

go weekend

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

Velbekom, og god weekend til dig også

Skriv et svar til: Tangent ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.