Fysik
Tiden det tager sollyset at ramme jorden
05. juni 2006 af
Peri (Slettet)
Hej
Opgaven i fysik går ud på, at man skal finde ud af, hvor lang tid, det tager sollyset at ramme jorden, dertil bruger jeg formlen s=v*t som så bliver t= (149*10^9)/(3,00*10^8)= 498,67... Men hvad bliver enheden så? Hvad skal jeg gøre for at få tiden i sekunder?
Tak
Opgaven i fysik går ud på, at man skal finde ud af, hvor lang tid, det tager sollyset at ramme jorden, dertil bruger jeg formlen s=v*t som så bliver t= (149*10^9)/(3,00*10^8)= 498,67... Men hvad bliver enheden så? Hvad skal jeg gøre for at få tiden i sekunder?
Tak
Svar #1
05. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)
Det kommer an på enhederne i udtrykket
(149*10^9)/(3,00*10^8).
Hvis du har
(149*10^9 m)/(3,00*10^8 m/s)
får du svaret i sekunder.
(149*10^9)/(3,00*10^8).
Hvis du har
(149*10^9 m)/(3,00*10^8 m/s)
får du svaret i sekunder.
Skriv et svar til: Tiden det tager sollyset at ramme jorden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
