Matematik
rektangel
30. oktober 2002 af
SP anonym (Slettet)
En rektangulær indhegning skal laves med en eksisterende murstensmur som den ene side.- må være ligeså lang man ønsker!
Hvad bliver rektanglets sidelængder, når der er 50 m hegn til rådighed - til de tre andre sider- og arealet skal være maksimalt?
Hjælp mig jeg er virkelig i knibe, jeg er fuldstændig tom i øverste etage. Jeg kunne også godt tænke mig mellemregningerne, så kan det være jeg forstår bare en lille smule.
Tak, mange hilsner alexandra
Hvad bliver rektanglets sidelængder, når der er 50 m hegn til rådighed - til de tre andre sider- og arealet skal være maksimalt?
Hjælp mig jeg er virkelig i knibe, jeg er fuldstændig tom i øverste etage. Jeg kunne også godt tænke mig mellemregningerne, så kan det være jeg forstår bare en lille smule.
Tak, mange hilsner alexandra
Svar #1
31. oktober 2002 af SP anonym (Slettet)
Arealet er længde * bredde
A = l*b
De 50 m hegn bruges til to gange bredde og en gange længde
50 = 2*b + l
Isolér l og sæt ind i udtrykket for A, så har du et udtryk for arealet som funktion af bredden.
Optimér A ved at sige at dA/db = 0 og løs med hensyn til b.
Når du har bredden, kan du beregne længden.
A = l*b
De 50 m hegn bruges til to gange bredde og en gange længde
50 = 2*b + l
Isolér l og sæt ind i udtrykket for A, så har du et udtryk for arealet som funktion af bredden.
Optimér A ved at sige at dA/db = 0 og løs med hensyn til b.
Når du har bredden, kan du beregne længden.
Svar #2
31. oktober 2002 af SP anonym (Slettet)
Hvis du ikke har lært dA/db kan du tegne A som funktion af b og se på tegningen, hvilket b der giver det største A.
Skriv et svar til: rektangel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
