Matematik

TEGN PUNKTMÆNGDEN:

21. januar 2004 af Dunner (Slettet)
Hej! Jeg forstår ikke denne opgave!!!

Tegn punktmængen:
{(x,y)ε R² | y < eller ligmed: - (1/2)x + 8 ^ y > eller ligmed: -2x+5 }

Svar #1
21. januar 2004 af Dunner (Slettet)

Den kunne sq ikke skrive det hele rigtigt!!!

{(x,y)Є R² | y < eller ligmed: - (1/2)x + 8 og y > eller ligmed: -2x+5 }

Svar #2
21. januar 2004 af Dunner (Slettet)

Jeg prøver igen!

{(x,y)(E: indeholdt i) R² | y < eller ligmed: - (1/2)x + 8 og y > eller ligmed: -2x+5 }

Den kan ikke rigtigt lave det der sjove E rigtigt!!! men jeg mener det betyder indeholdt i...

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2004 af sigmund (Slettet)

Hej!
Du skal tegne alle de punkter, der opfylder de to uligheder, i et plant retvinklet (dvs. et almindeligt)koordinatsystem. R² betyder at punkterne er i planen (i et to-dimensionelt talrum); hvis der stod R³, ville der være tale om punkter i rummet (3 dimensioner).
Fremgangsmåden er som følger: Du tegner to rette linier, en med ligningen y=(-1/2)*x+8 og en med ligningen y=-2*x+5. Dog skal begge være punkterede, fordi punkterne på linien skal ikke høre til punktmængden.
Jeg håber at du nu forstår opgaven.

Mvh. Sigmund Vestergaard

PS! Hvis 404error eller andre, som har læst, eller læser, matematik på universitetet, har en kommentar til det, som jeg skrev om R² og R³, at de er talrum. Jeg var nemlig i tvivl om jeg skulle skrive talrum eller vektorrum. Hvad er det mest rigtige?

Svar #4
21. januar 2004 af Dunner (Slettet)

Tak for hjælpen! Kan det ikke passe at facitet bliver: L = {(-2,9)}

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2004 af sigmund (Slettet)

Nej, facit er ikke en mængde, bestående af kun et enkelt punkt, men derimod en mængde, bestående af alle punkter der ligger over linien med ligningen y=(-1/2)*x+8 og under linien med ligningen y=-2*x+5.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2004 af sigmund (Slettet)

Rettelse: Betingelserne er, at de to linier også er med. Dvs. at de to linier ikke skal tegnes punkterede, men fuldt optrukne.

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2004 af 404error (Slettet)

#3: Vektorrum. Der er mig bekendt ikke noget, der hedder talrum.

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2004 af starF (Slettet)

test

Svar #9
21. januar 2004 af Dunner (Slettet)

Skal man bare tegne begge linier ind i et koordinatsystem, uden at skrive noget facit?
For facitet er da uendelig stort så!!!

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2004 af sigmund (Slettet)

Ja, du skal bare tegne de to linier ind i et koordinatsystem, og skravere de punkter som ligger imellem de to linier (til højre og til venstre for skæringspunkter mellem de to linier).

Svar #11
21. januar 2004 af Dunner (Slettet)

Skal man skravere alt det uden om de to linier?

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. januar 2004 af sigmund (Slettet)

Du skal ikke skavere alt uden om de to linier, men kun de punkter som ligger over y=(-1/2)*x+8 og under linien med ligningen y=-2*x+5. Og husk, linierne er med i mængden.

Skriv et svar til: TEGN PUNKTMÆNGDEN:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.