Matematik

Tjekning af opgaver

12. juni 2006 af ziggi85 (Slettet)
Er der nogle der gider at tjekke disse stykker da det er nogle jeg har planer om at bruge som eksempler til eksamen

Formlen jeg benytter er phytagoras
42+b2 =30^2
B^2=30^2-4^2
B2=26^2
B=26



4x+3>x+4
3x>1
x=⅓


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2006 af wuk (Slettet)

Mener du:
4^2+b^2=30^2
- i så fald er resultatet:
4^2+b^2=30^2 <=>
b^2=30^2-4^2 <=>
b=sqr(30^2-4^2) <=>
b=29,73

For:
4x+3>x+4 <=>
3x>1 <=>
x>1/3

Svar #2
12. juni 2006 af ziggi85 (Slettet)

er du sikker på de første er korret skal du ikke føst sige 30^2-4^2 og så tag kvadratroden af det

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Der er ingen regneregel der siger at 30^2-4^2 = 26^2. Du forvæksler med at a^p*b^p=(ab)^p eller a^p/b^p=(a/b)^p

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2006 af wuk (Slettet)

Det er det samme, uanset om du anvender den ene notation fremfor den anden. I princippet trækker du jo også de to tal fra hinanden inden du tager roden af tallet.

30^2-4^2=884 og IKKE 26^2 - det er en ulovlig algabraisk handling!

Du har dermed:
sqr(884) = sqr(30^2-4^2) = 29,73

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2006 af wuk (Slettet)

#3

44 sekunder hurtigere end mig :-)

Skriv et svar til: Tjekning af opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.