Matematik

Eksempel til at finde n i gældsformlen ved hjælp af tabelopslag

12. juni 2006 af ziggi85 (Slettet)
Hejsa
Er der nogle der ligger inde med godt eksempel som jeg kan bruge når jeg skal vise hvordan man finder n i gældsformlen ved hjælp af tabel kan nemlig ikke selv finde nogle
På forhånd tak og god sommer

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2006 af ibibib (Slettet)

Hvor mange år tager det at afdrage et lån på 10000 kr., når den årlige ydelse er 1547,22 kr. og renten er 5% p.a.?

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2006 af mathon

...til opslag i
(1+r)^-n-tabellen

(1+r)^-n=(y-G*r)/y

men du kan berenge n på din lommeregner:

it goes

n=[log(y)-log(y-G*r)]/log(1+r)

Svar #3
12. juni 2006 af ziggi85 (Slettet)

hvad for du det tal du skal lede efter i tabellen til for jeg kan ikke finde det jeg har fundet som er 64,6320

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2006 af ibibib (Slettet)

Det afhænger af din tabel.
Ofte er det
y/G = 1547,22/10000 = 0,154722

Skriv et svar til: Eksempel til at finde n i gældsformlen ved hjælp af tabelopslag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.