Matematik

3. grads ligning

13. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)
Hej sidder her med et stykke som ikke engang mi lærer kan udregne! Så ville lige vide om nogle venlige sjæle havde mulighed for at hjælpe??

Det drejer sig om opgaven: http://peecee.dk/?id=43427

(det sidste stykke)

på forhånd tak! Forsat god dag!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2006 af Duffy

Det må være en meget inkompetent lærer i så fald.

Svar #2
13. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Jamen det er rigtigt hun kunne simpelthen ikke og opfordrede mig til at sptinge stykket over, men det gider jeg ikke!

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2006 af Duffy

Er det spørgsmålet om der kan være 450g honning i bægret, du søger svar på?

Hvori består problemet med at finde ud af dette? Du har jo formlen for keglestubbens rumfang!!



Duffy

Svar #4
13. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

nej det er stykket hvor der står hvor mange bægre skal en forretning osv.

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2006 af Dras (Slettet)

Er det ikke bare først at finde antallet af lag:

1m / 0,078m = 12,8 lag = ca. 13 lag

Dette indsættes så i formlen for hvor mange bægre der går til n antal lag.

Svar #6
13. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

hun påstår at det er en 3. gradsligning er det rigtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2006 af Dras (Slettet)

Ja, det ser rigtig nok ud, men det er jo intet problem når det bare er et spørgsmål om at indsætte tal.

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

Som udgangspunkt er det nok vigtigt at bemærke, at du har udfyldt tabellen forkert. Du bør lavde den del om igen. Forklar din tankegang, hvis du har brug for hjælp.

Mht det sidste spørgsmål er det jo ganske trivielt, som #5 og har gennemgået. Blot sæt n=13 ind til den opgivne formel formel. Du skal _ikke_ løse en 3. gradsligning, så der er ikke noget problem.

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. juni 2006 af baumann (Slettet)

Det med at løse en tredjegradsligning er dog heller ikke noget problem - din lærer burde ihvertfald helst kunne finde ud af Vieta's løsningsmodel :)

Svar #10
13. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

hmm meget kort og nemt :)

Når jeg udregner stk 3 får jeg så svaret i cm3 eller gram eller måske grise :)

http://peecee.dk/?id=43427

Svar #11
13. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

er det så svært at svare på??

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. juni 2006 af Tine. (Slettet)

Er det "Kan bægeret indeholde..."-spørgsmålet?

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. juni 2006 af lany (Slettet)

#10: Hvad mener du med stk 3? Hvilket stykke er det? I det stykke, jeg ser som nummer 3 er det ret indlysende hvad enheden er...

Svar #14
13. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

nej nej nej! Det er stykket hvor man skal finde indhold osv. er svaret der ikke cm3??

Brugbart svar (0)

Svar #15
13. juni 2006 af lany (Slettet)

#14: Jeg er stadig ikke med. Jeg kan ikke se i opgaveformuleringen, hvilket spørgsmål, du mener, og slet ikke stykke 3. Prøv at skrive spørgsmålet af her.

Hvis det er et rumfang, du er ude efter, kan enheden f.eks. være cm^3 eller liter.

Svar #16
13. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

1,35gram er angiet til cm3 ikke? så hvis man deler 450g med 1,35g/cm3 hvad får man så i enhed??

Brugbart svar (0)

Svar #17
13. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)

cm^3.

Brugbart svar (0)

Svar #18
13. juni 2006 af lany (Slettet)

#16: 450g/(1,35g/cm3)=---- cm3

Svar #19
13. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

da skulle godt nok meget til, emn tusind tak :)

Skriv et svar til: 3. grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.