Fysik
Omskrivelse af enheder
14. juni 2006 af
Krælle (Slettet)
Hej...
Jeg er i tvivl om hvordan L * atm kan blive til Joule. Det eneste der bliver oplyst i min bog er at 1J = 1N * m
Hvordan er der blevet omregnet til Joule?
Håber der er nogen der kan hjælpe.
Jeg er i tvivl om hvordan L * atm kan blive til Joule. Det eneste der bliver oplyst i min bog er at 1J = 1N * m
Hvordan er der blevet omregnet til Joule?
Håber der er nogen der kan hjælpe.
Svar #1
14. juni 2006 af Reflektor (Slettet)
L * atm kan omskrives til
m^3 * Pa
= m^3 * N / m^2
= N * m
= J
m^3 * Pa
= m^3 * N / m^2
= N * m
= J
Svar #2
14. juni 2006 af FredeW (Slettet)
Liter er et rummål og kan altså udskiftes med m^3; atmosfære er et mål for tryk og kan udskiftes med Pa.
Dermed har man:
L*atm=m^3*Pa=m^3*N/m^2=N*m=J
Dermed har man:
L*atm=m^3*Pa=m^3*N/m^2=N*m=J
Svar #4
14. juni 2006 af martinrv (Slettet)
Idet 1 atm = 1,013 · 10^5 Pa
og 1 L = 10^-3 m^3
fås:
1 atm · 1 L
= 1,013 · 10^5 Pa · 10^-3 m^3
= 8,31 J,
idet
1 Pa·m^3 = 1 (N/m^2)·m^3 = 1 Nm = 1 J
F.eks. benyttes det til omregning af gaskonstanten:
R = 0,0821 (atm·L)/(K·mol)
R = 0,0821 ((1,013·10^5 Pa·10^-3 m^3)/
(K·mol))
R = 8,31 J/(K·mol),
idet
1 Pa·m^3 = 1 (N/m^2)·m^3 = 1 Nm = 1 J
Håber, det var svar nok, og at du forstod (det er ret svært at skrive formler herinde) :)
/martinrv
og 1 L = 10^-3 m^3
fås:
1 atm · 1 L
= 1,013 · 10^5 Pa · 10^-3 m^3
= 8,31 J,
idet
1 Pa·m^3 = 1 (N/m^2)·m^3 = 1 Nm = 1 J
F.eks. benyttes det til omregning af gaskonstanten:
R = 0,0821 (atm·L)/(K·mol)
R = 0,0821 ((1,013·10^5 Pa·10^-3 m^3)/
(K·mol))
R = 8,31 J/(K·mol),
idet
1 Pa·m^3 = 1 (N/m^2)·m^3 = 1 Nm = 1 J
Håber, det var svar nok, og at du forstod (det er ret svært at skrive formler herinde) :)
/martinrv
Skriv et svar til: Omskrivelse af enheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
