Matematik

Direkte løsningsformler

15. juni 2006 af Herter (Slettet)
Hej

jeg har følgende eksamensspørgsmål:

Vis sætningerne om, hvorledes differentialeligninger af typen dy/dx=h(x)G(y) løses. I forbindelse med denne type kan du evt. komme ind på specielle udgaver af typen, som har direkte løsningsformler.

Nogen der lige kan guide mig i den rigtige retning vedr. de direkte løsningsformler? Jeg kan ikke lige huske noget om det :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2006 af crazy (Slettet)

Jeg tror at det er sepetation af de variable du sidder med.

løsningen er vist:

integralet af 1/G(y) = integralet af h(x)

Svar #2
15. juni 2006 af Herter (Slettet)

den del kan jeg :)

Jeg aner ikke hvordan jeg skal svare på denne del: "I forbindelse med denne type kan du evt. komme ind på specielle udgaver af typen, som har direkte løsningsformler."

:(

Svar #3
15. juni 2006 af Herter (Slettet)

Er der ikke en venlig sjæl der lige kan hjælpe mig her? :(

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Det er jo bare at vælge nogle konkrete funktioner; eksempelvis

h(x) = x³
G(y) = 2y-1

Der er såmænd muligheder nok.

Svar #5
15. juni 2006 af Herter (Slettet)

Jamen hvordan er det en "speciel udgave af typen?" :/

Svar #6
15. juni 2006 af Herter (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Øhhh ... giver det ikke sig selv?


#6:
Lad være med sådan noget.

Svar #8
15. juni 2006 af Herter (Slettet)

#7

Åbenbart ikke hvis jeg spørger igen. Hvis det var sådan at det hele nu pludselig faldt på plads så var der jo ingen grund til at spørge igen :)

Hvis du ikke vil svare på mit spørgsmål så kan du jo bare lade være med at skrive.. der er ingen grund til at komme med et så meningsløst svar som det i #7..

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Eksponentiel vækst, forskudt eksponentiel vækst, logistisk vækst. Som #4 skriver er der muligheder nok.

Svar #10
17. juni 2006 af Herter (Slettet)

Nu ved jeg ikke helt om jeg tør spørge mere, men jeg vover pelsen.. ;)

Dvs at de "specielle typer.. blabla" er:

dy/dx = ay+b
dy/dx = ky
dy/dx = y(b-ay)

?

Og hvordan skal jeg så helst forklare disse ting mundtligt? Jeg tvivler på at jeg kan nå at svare det første spørgsmål (dy/dx=g(y)h(x)) OG de 3 på 20 min :/

Skriv et svar til: Direkte løsningsformler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.