Matematik

matematik- søger noter

17. juni 2006 af joakimj (Slettet)
hey jeg sidder her og sveder, jeg skal nemlig op i matematik på mandag, men har intet overblik, ville lige spørge om der var nogle som havde nogle gode omfattende noter til matematik A 1-årig

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2006 af ka140287 (Slettet)

hej.

jeg kan desværre ikke hjælpe dig, men jeg søger om du evt. kan hjælpe mig - jeg sidder med hovedet under armen og prøver at læse til matematik eksamen (kun) på b niveau. Jeg sidder fast ved en opgave om eksponentiale funkt.

g(x)=(5/7)^x
f(x)=(7/5)^x

opg.
bestem forskriften for g(x)*f(x)

hvordan griber jeg den an, kan du hjælpe??

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2006 af Trajkovski (Slettet)

#1:
Nu er jeg ikke sikker på, at jeg har ret, men er det ikke bare:

g(x)*f(x) = (5/7)^x * (7/5)^x = 5^x/7^x * 7^x/5^x
= ((5^x)(5^x))/((7^x)(5^x)) * ((7^x)(7^x))/((5^x)(7^x))
= (5^2x * 7^2x)/(5*7)^x =
(5*7)^2x/35^x = 35^2x/35^x
= 35^(2x) * 35^(-x)

Så har jeg benyttet følgende potensregneregler til at omskrive det med:
a^s * a^t = a^(s+t)
(a*b)^s = a^s * b^s
a^(-s) = 1/a^s

Jeg håber, det var en hjælp, ellers må du jo spørge igen :)

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juni 2006 af Trajkovski (Slettet)

Jeg kan desværre ikke være behjælpelig med noter, da alle dem, jeg har, ikke er indskrevet på computer.

Men der findes nogle opgaver på Studieportalen omhandlende differentialregning og integralregning - du kan jo kigge i dem og se om, du kan bruge noget.

Diff.-regning (sær opg. ved ikke om den kan bruges):
https://www.studieportalen.dk/opg/ungdomsopg.php?o=5463

Integralregning:
https://www.studieportalen.dk/opg/ungdomsopg.php?o=3403

Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juni 2006 af allan_sim

#1.
Brug potensregnereglen

p^r*q^r = (p*q)^r

I dit tilfælde er da

f(x)*g(x) = (5/7)^x*(7/5)^x
= ((5/7)*(7/5))^x
= 1^x = 1

Brugbart svar (1)

Svar #5
17. juni 2006 af ka140287 (Slettet)

#2

Tak for din besvarelse. Jeg har siddet og tænkt over det - jeg tror ikke at det er så vanskeligt alligevel...

vi har:
(5/7)^x*(7/5)^x
eller
(0,71429^x)*(1,4^x)

hvis vi prøver at forenkle dette til:
(2^4)*(5^4)= 10.000
10^4 = 10.000

så er det ikke bare at gange rødderne sammen?? eller er jeg helt forkert på det:)



Brugbart svar (1)

Svar #6
17. juni 2006 af ka140287 (Slettet)

åhh.. hvade ikke set dit sidte indlæg:) men så er vi jo enige..

Skriv et svar til: matematik- søger noter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.