Matematik

den rette linie

18. juni 2006 af Eva (Slettet)
Hey :)

nogen der ved hvad det betyder at man opløser vektor c efter vektorerne a og b??

forstår slet ikke eksemplet..

vek(c)=(5,6) vek(a)=(2,1) og vek(b)=(-1,3)

og løsningen er da koeficienterne til a og b i opløsningen af c:

3*vek(a) + 1*vek(b) = vek(c)

det forstår jeg ikke.. håber der er en der kan hjælpe..

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2006 af 42 (Slettet)

Dit eksempel er da ikke helt korrekt?

Umiddelbart er opløsningen af en vektor c, fra a og b fx:

c = s*a + t*b

Vi tager eksemplet

a(1,2) og b(3,4), c(3,2)

-3a + 2b = c

-3*1 + 2*3 = 3
-3*2 + 2*4 = 2

Svar #2
18. juni 2006 af Eva (Slettet)

okay.. skrev det bare af fra bogen.. for forstår det ikke..

Hvad er det du gør i dit eksempel?? og hvad er det, det går ud på??

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2006 af 42 (Slettet)

Altså, du multiplicerer vektor a og b med to konstanter, s og t, så de til sammen "giver", eller "ophæver" vektor c.
Se figur:
http://peecee.dk/?id=44173

Svar #4
18. juni 2006 af Eva (Slettet)

#1 hvordan kom du frem til hvad s og t var??

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2006 af 42 (Slettet)

Det kan løses som to ligninger med to ubekendte - som eksemplet:
s*1 + t*3 = 3
s*2 + t*4 = 2

Svar #6
18. juni 2006 af Eva (Slettet)

okay.. tak skal du have :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juni 2006 af 42 (Slettet)

Det var da så lidt, nu ligger min egen eksamenslærning stadig tæt på :P

Skriv et svar til: den rette linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.